VR1 pakken knap punt tegen koploper Beetgum

Heb geduld, jullie eerste punten komen heus nog wel. Wanneer halen jullie nu even een keer punten? Hoeveelste staan jullie?  En nog vele vragen volgden… Was het niet dat op een gegeven moment er een heuse hashtag ontstond #timo-out.

Gelukkig mag Timo weer even blijven, want 10 keer is scheepsrecht… Na 10 wedstrijden in de 4e klasse hebben wij ons eerste punt gepakt in de competitie! Ook tegen de koploper moet je vertrouwen houden en denken dat het kan. Dus vol goede moed gingen wij naar Beetgum. De warming-up ging al denderend. Het lukte maar niet om over het dode punt heen te komen, zoals dat door sommigen genoemd wordt. Maar de wedstrijd begint er niet later om.

Beetgum zette direct druk en het was meteen duidelijk dat dit net als de voorgaande wedstrijden, een pittige zou worden. Na 8 minuten hadden we de eerste tegentreffer al te pakken. Een voorzet werd, in een poging om deze weg te werken, tegen de spits aangeschoten, die de bal binnenschoot. Super begin tegen de koploper… Maar ach het is 1-0 voor hun en wij hebben nog ruim 80 minuten te gaan. We gingen vrolijk door en begonnen steeds meer over te tikken. Combinaties werden gemaakt op het midden en in de aanval. Wij gingen bij vlagen het spel maken, waar ze nog wel moeite meekregen. Er werd getikt aan de linkerkant en Irma werd aan de andere kant een aantal keren weggestuurd, waardoor ze een aantal mooie voorzetten kon geven! Elske kon later de voorhoede ook wat aansturen van het middenveld en zorgde voor meer controle op het middenveld.

Beetgum kwam minder aan het voetballen toe en de wedstrijd was meer in evenwicht. Lydia en Joukje waren scherp en zaten goed bij hun man en Mariëlle heeft ook veel ballen weggewerkt deze wedstrijd! Ze onderschepte en bouwde weer op vanaf achteren! Jenny kwam goed uit en voorkwam regelmatig gevaar. Haar debuut als keeper in een competitiewedstrijd deed ze erg goed! Helaas kregen we toch in de 36e minuut de 2-0 tegen.

Een comeback
De koppies lieten we niet hangen! Vlak voor rust kregen wij een goede aanval, maar de keepster van Beetgum blokkeerde het schot. De afvallende bal werd van ver buiten de 16 op de slof genomen door Jeanet. De keepster was net te ver van haar doel af, ze kon er niet bij en de bal ging net onder de lat het doel in. 2-1! We gingen rusten met een 2-1 achterstand, waar wij niet ontevreden mee mochten zijn.

De tweede helft gingen wij vrolijk verder en werden we nog sterker. We combineerden nog meer en creëerden kansen. We deden aan latje trap, want een kopbal van Sacha, een volley van Berit en een schot van Irma belandden allemaal op de lat. Latjetrap hadden wij sowieso gewonnen! In de 73e minuut werd Martynke gepootjehaakt in het 16 metergebied en wij kregen een penalty. Michelle schoot deze hard binnen. We stonden gewoon gelijk!!

Weg is weg
Het laatste kwartier was strijden en overleven. Beetgum ging vol in de aanval en wij werden meer op onze helft gedrukt. Hannah en Iris waren op rechts alles heerlijk aan het wegwerken, om maar een tegentreffer te voorkomen. Iedereen gaf zijn laatste beetje energie en we hebben het geluk ook wel aan onze zijde gehad.  Wat waren we blij toen het fluitsignaal klonk! Alsof we kampioen waren😉

Vooruitkijken
Het eerste puntje is binnen en dat tegen de koploper!! Komende zaterdag staan wij vroeg aan de aftrap, namelijk om 10:30. Wij spelen dan tegen SC Bolsward VR2. Zij staan op dit moment 4e, maar met 2 punten minder dan de koploper. De laatste keer was de uitslag 3-1 voor Bolsward in een pittige wedstrijd. Kansloos zijn we niet en we gaan verder met de energie van deze wedstrijd! Na ons zijn nog 2 leuke wedstrijden op deze SuperSaturday! Wij hebben er zin in en hopen jullie te zien!