VR1 pakken eerste zege van het seizoen tegen VVI

Na de nederlaag tegen Harlingen, wilden wij weer punten pakken. Tegen VVI hadden wij afgelopen zaterdag onze eerste thuiswedstrijd in deze competitie. Wij trapten af om 15:00 met als Pupil van de week Yke van der Pol! Yke deed alles mee in de warming-up en gaf ons het goede voorbeeld door te scoren met de aftrap.

Een goede eerste helft
De eerste kans was voor ons in de 4e minuut, maar deze ging er niet in. We begonnen tegen de wind in en dit zorgde ervoor dat sommige diepe ballen van VVI over de verdediging vielen en Jenny meer op de zestien moest keepen. Wij begonnen sterk en bleven met elkaar overspelen en combineren.

Na ongeveer twintig minuten spelen kwamen wij dan ook wel verdiend op voorsprong. Myrthe probeerde het eens met een afstandsschot na een pass van Berit. Van ruim 20 meter afstand schoot ze in de linkerbovenhoek. 1-0 voor HJSC en Myrthe haar eerste goal bij HJSC! 3 minuten later viel de ook al de 2-0. Iris gaf een mooie bal op Irma, waarna Irma 1-op-1 kwam en kon binnenschieten!

We waren beter, maar soms liet VVI even van zich zien. Zo viel ook bijna de 2-1. Er stonden 2 man voor onze goal vrij en het leek er even op dat de bal binnen zou vallen na de voorzet. Was het niet dat Martynke net op tijd de bal blokkeerde. Achteraf bleek het ook buitenspel. De goal viel niet in ons doel, maar in het doel van VVI. Irma maakte de 3-0 door een afstandsschot rond de zestien. Vlak voor de rust viel zelfs nog de 4-0 door Berit na een voorzet van Irma!

Tevreden bijtanken
We gingen met goed voetbal en een heerlijke stand van 4-0 de rust in! Hoe hadden we dit? Dit ging veel beter dan verwacht, Timo kon ook niet anders dan tevreden zijn. Een dextrootje, een theetje en een broodje ham en we konden weer verder!

De tweede helft ging moeizamer. Na 10 minuten voetballen kregen we de 4-1 tegen na een 1-op-1 met Jenny. “we moatte it no net gean fergooien” VVI begon beter te voetballen en wij kwamen meer onder druk te staan. Jenny moest meer in actie komen en gebruikte alles wat ze had, zo ook haar hoofd/mond. Wat zal die redding lekker gesmaakt hebben…. Even de mond spoelen en door! Met nog 20 minuten te gaan, maakte Myrthe haar 2e van de middag. Irma nam een corner en Myrthe kopte de bal binnen. 5-1! Over en weer kwamen nog kansen, die er allen niet in gingen.

Het debuut van Brecht Jaarsma

We hadden deze wedstrijd ook een debutant. Brecht Jaarsma van M015 maakte haar eerste minuten bij ons in het doel! Dit deed ze uitstekend met goede reflexen! VVI maakte het Brecht nog moeilijk. Ze dachten nog te scoren, maar dit was buitenspel. Bij het fluitsignaal had Brecht haar doel schoongehouden en was de eerste driepunter binnen van dit seizoen!

SuperSaturday
Komend weekend zijn wij vrij en over 2 weken zijn wij het voorprogramma van de heren. Op 28 oktober spelen wij op SuperSaturday om 11:00 tegen Mildam. Een ploeg met 2 nederlagen en 2 grote zeges. Vermoedelijk zijn we aan elkaar gewaagd. Ze wonnen van SWZ, waar wij van verloren. Maar Mildam verloor wel van VVI, waar wij nu dus van gewonnen hebben. We zullen het over twee weken zien! Na ons spelen HJSC 2 en HJSC 1 ook nog in Hommerts en als afsluiter is er ook nog draaiend rad! Wij hopen op veel support tijdens een volle voetbalmiddag! Voor nu gaan wij even genieten van deze overwinning en is het tijd voor de derde helft!