VR1 knokken zich tegen Balk naar tweede bekerzege

Afgelopen zaterdag mochten wij aftrappen tegen Balk VR2 in Hommerts. Het weer was prima, maar wel een beetje warm dus de drinkpauzes waren zeer welkom.
Timo en Toussaint hadden ons van te voren toegesproken. Wij moesten doorgaan zoals wij vorige week speelden, alleen dan zonder tegendoelpunten. Met dit plan gingen wij het veld op.

Een matige wedstrijd
We startten matig en de eerste kans was voor Balk. Na 7 minuten spelen was het plan al mislukt, want Balk scoorde de 0-1. De koppies moesten omhoog en we probeerden te combineren en te voetballen. Toch kwamen wij vaak er niet echt doorheen. Balk had nog een paar grote kansen, maar Corry had een paar goede reddingen.

Ymkje had een drukke middag en ruimde de ene na de andere bal op. Aan het eind van de eerste helft sneed Martynke vanaf de zijkant naar binnen en schoot ze de bal in de verre hoek. 1-1! De opluchting was groot in het team. In de rust waren niet alleen wij, maar ook de coaches niet tevreden. We hadden de balletschoenen weer uit de kast gehaald en we verloren teveel duels.

In de tweede helft ging het al iets beter, mar het was nog steeds moeizaam. Na een corner van Isa, kopte Irma richting het doel. De keepster van Balk hield deze tegen, maar had de bal niet klemvast, waarna Sacha alert was en de rebound binnenschoot. 2-1! Michelle was in de tweede helft ingekomen en speelde een man voor bij voordat ze Irma wegstuurde met de bal. Irma nam de bal een stukje mee en kon voorgeven op Martynke, die binnen kon schieten.

Met ongeveer nog 10 minuten te spelen scoorde Balk de 3-2, het werd weer spannend. De laatste minuten hadden we een nieuw centraal duo, namelijk Iris en Michelle. Zij moesten de deur dicht zien te houden om de drie punten binnen te slepen. Dit lukte en de wedstrijd eindigde in 3-2. Ondanks dat het voor ons een zeer matige wedstrijd was, waren de punten toch binnen.

Komende zaterdag is voor ons de echte test in de 4e klasse tegen QVC VR1. Voor ons is dit een onbekende tegenstander, maar wij weten dat ze afgelopen jaar meededen om de titel in de 4e klasse. Wij spelen thuis om 12:30 in Hommerts, alle support is welkom.