Belangrijke wedstrijd voor HJSC 1 in Oppenhuizen

Na de ongewenste vrije zaterdag van vorige week wordt de competitie vanmiddag weer hervat. HJSC gaat dan naar Oppenhuizen voor het duel met TOP’63. De ploeg die slechts een plekje hoger op de ranglijst staat dan HJSC. De geelhemden wisten alleen SC Bolsward te verslaan en hebben nu drie punten na vier duels. HJSC sprokkelde tot nu toe maar een puntje maar speelde een wedstrijd minder. De afgelaste wedstrijd van vorige week tegen AVC is nu vastgesteld op zaterdag 16 november.

TOP’63 is absoluut een directe concurrent van HJSC. Hetzelfde geldt voor SC Bolsward wat volgende week de tegenstander is in Hommerts. Het zijn dus belangrijke weken om niet af te zakken naar de laatste plaats van de competitie. De punten zullen nu echt gepakt moeten worden. Beginnend vandaag op bezoek bij TOP’63.

Lange historie
Zestien maal troffen beide ploegen elkaar in Oppenhuizen (volgens Liveuitslagen). In 1984 eindigde de eerste ontmoeting in 0-0. De laatste ontmoeting was in de bekerpoule vorig jaar. HJSC verloor toen kansloos met 4-0. Dat er zo vroeg in de competitie aardig wat op het spel staat is ongetwijfeld bij beide ploegen bekend.

Het duel in Oppenhuizen start om 14:30 uur. HJSC kan beschikken over een redelijke fitte ploeg. Alleen Bart van Kalsbeek ontbreekt. Nils de Lange is inmiddels herstelt van zijn hoofdwond en is wedstrijdfit. Ook zullen A-junioren Lammert Wiersma en Jelger de Boer met de selectie mee gaan naar Oppenhuizen.

TOP’63 – VV HJSC 
14:30 uur | Sportpark De Bou, Oppenhuizen
Scheidsrechter: J. van Zutphen

Selectie HJSC 1:
Johan de Boer (K)
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Nils de Lange
Thomas Bethlehem
Pieter Kor Spoelstra
Sander Sijbranda
Tristan Kouwenhoven
Pieter Wiersma
Justin Boonstra
Toussaint Boonstra
Marko Hoekstra
Jarno Hofstra
Lammert Wiersma
Jelger de Boer
Jetze Wiersma
Lars Palijama (K)