Het voorwoord van onze interim-voorzitter

Hallo sportvrienden,

Opnieuw een hartelijk welkom op sportpark Oan it Far voor een duel van HJSC. De tegenstander van vandaag is een nieuw gezicht, die voor het eerst in twintig seizoenen weer eens onze mooie ‘twalingdoarpen’ Jutryp en De Hommerts aandoet. Het nog ongeslagen Boornbergum’80 speelde in al die tijd of een klasse hoger of in een andere regio. Maar dit seizoen mogen ze de reis van een dik halfuur (zonder vertraging) weer maken en voor diegenen die zijn meegereisd: fijn dat jullie er zijn.

Het zal jullie in de laatste maanden niet zijn ontgaan. Onze dorpen staan op zijn kop, de mensen zijn in de war en de lokale kranten zijn reeds op de hoogte gebracht. Inderdaad, Durk van der Gaast, al jarenlang secretaris bij onze mooie club, heeft een smartphone en dus ook WhatsApp. Dit pennetje (✍) is in de berichtenbox van menig HJSC’er al voorbijgekomen. Ook al komt niet ieder bericht in eerste instantie bij de goede ontvanger, uiteindelijk komt iemand er vroeg of laat achter welk bericht voor hem of haar (lees: de wasvrouwen) bestemd is.

Voor diegenen die nog geen ervaring hebben met de WhatsApp-gesprekken met Durk, hier een korte impressie:

[07:37, 31-8-2017] Durk Vd Gaast: Beste PJ, Wolst jûn de mini ⚽ shirts meinimme? Groet, Durk✍

[08:25, 1-9-2017] Durk Vd Gaast: Moarn PJ, hast noch goed ⚽HJSC Nijs? Oant Moarn! ✍ Groet, Durk

[09.23, 2-9-2017] Durk Vd Gaast: PJ, net ⚽Wedstrijdbal (Copy to Print) gescoord. No do✍ Durk

[22:24, 6-9-2017] Durk Vd Gaast: Auke Troefmarkt na 10 jaar weer spelend “deeltijd” lid 35+ ⚽ van H.J.S.C.✍ Durk

Zomaar een week uit het leven van een interim-voorzitter. Enfin, het mag duidelijk zijn. Geen HJSC-nieuwtje dat onbesproken blijft bij de club. En ook al zijn het soms wat veel berichtjes, het is mooi om te zien dat na al die jaren Durk nog altijd wakker wordt en gaat slapen met in zijn hoofd de Hommerts-Jutrijper-Sport-Combinatie.

Hopelijk krijg ik rond half vijf vanmiddag opnieuw een appje met goed nieuws. Iets met drie punten voor ons vlaggenschip en genoeg doelpunten. Al zou een 1-0 op de mede-koploper in de vijfde klasse A al geweldig zijn.

Een fijne, sportieve en vermakelijke HJSC-middag toegewenst. En vergeet in de rust en na afloop niet om even een gezellig drankje te doen in het dorpshuis.

Piet Jan Nauta

H.J.S.C. – Boornbergum
14.30 uur | Sportpark Oan it Far.
Scheidsrechter: O. Al Alawi

Selectie HJSC tegen Boornbergum
Johan de Boer (K)
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Nils de Lange
Bart van Kalsbeek
Tristan Kouwenhoven
Pieter Wiersma
Jeroen Kroles
Toussaint Boonstra
Justin Boonstra
Sander Sijbranda
Henk Sijbranda
Arjen Visser
Marko Hoekstra