(Video) HJSC 2 moet punten delen met IJVC 4

HJSC 2 heeft zaterdagmiddag op eigen terrein niet kunnen winnen van IJVC 4. Na een 0-0 ruststand kopte Bart van Kalsbeek (video) na de thee de 1-0 binnen. IJVC kwam vervolgens op gelijke hoogte en even later ook op voorsprong. Een benutte strafschop van Mario Nieuwenhuis leverde toch nog een punt op voor het tweede elftal. De kopgoal van Bart van Kalsbeek werd keurig vastgelegd op video en is hieronder te bekijken. Het verslag is van Arjen Visser.

Zowel HJSC als IJVC had flink wat versterking van hun eerste elftal in de selectie voor deze wedstrijd. Het gevolg hiervan was dat beide teams aardig aan elkaar gewaagd waren. HJSC was aanvankelijk het gevaarlijkst, maar de doelman van IJVC kwam geen seconde in de problemen. IJVC probeerde met name gevaarlijk te worden door middel van de lange bal op hun snelle aanvallers, maar ook HJSC hield achterin goed stand. HJSC kreeg enkele kansjes via onder meer Jetze Wiersma, Toussaint Boonstra en Jarno Hofstra, maar het vizier stond niet op scherp. Aan de andere kant was doelman Lars Palijama wel scherp toen een vrije trap van IJVC van grote afstand op weg leek naar de bovenhoek. Palijama strekte zich goed uit en wist zo de bal uit het doel te tikken. Zodoende werden de kleedkamers opgezocht met de brilstand op het scorebord.

Binnen vijf minuten na rust kwam het duel volledig op gang. Eerst was het Bart van Kalsbeek die prima raak wist te koppen uit een hoekschop. Niet veel later was het alweer gelijk toen Arjen Visser de fout in ging waarna de spits van IJVC de bal eenvoudig in het doel kon schieten: 1-1. Hierna ontvouwde zich eigenlijk hetzelfde spelbeeld als voor rust, al kwam IJVC er iets vaker dreigend uit dan dat ze in het eerste bedrijf hadden gedaan. De wedstrijd leek met deze gelijke stand naar het einde te kabbelen, maar plots kwamen de bezoekers op voorsprong. De verdediging van HJSC stond na een vrije trap niet goed op te letten, waardoor een speler van IJVC geheel vrij voor het doel de bal binnen kon tikken: 1-2. HJSC ging hierna op jacht naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd kreeg It Twadde hier een goede gelegenheid voor, nadat Sander Sijbranda volgens scheidsrechter Jan-Hielke Schotanus binnen het strafschopgebied werd neergehaald. Mario Nieuwenhuis benutte de toegekende penalty kalmpjes: 2-2. Snel daarna was de wedstrijd afgelopen. Zaterdag gaat HJSC 2 op bezoek bij Leeuwarder Zwaluwen 9.