Vanmiddag weer bizarre cijfers tegen vv Heerenveen?

De meest opvallende uitslag van vorig seizoen was zeker weten de uitwedstrijd tegen vv Heerenveen. HJSC scoorde zeven keer maar kreeg er ook vijf om de oren. Het duel eindigde toen in een 5-7 overwinning voor de groenhemden. Die wedstrijd werd bijna niet eens gespeeld. Scheidsrechter Mangroelal dreigde even de wedstrijd af te keuren. Het veld was door de vele regenval een modderbad geworden. Het duel ging toch door en HJSC won dus met bizarre cijfers. Justin Boonstra (3x), Marko Hoekstra, Pieter Wiersma en Nils de Lange (2x) waren vorig seizoen de doelpuntermakers.

Heerenveen is een jonge ploeg die veel scoort maar ook veel tegen krijgt, vorig seizoen, maar dit seizoen ook weer. Het wist al 17 keer te scoren, maar kreeg er evenveel tegen. We vinden de ploeg terug op de vierde plaats. Omdat het allemaal zo dicht bij elkaar zit (verschil tussen nummer één en nummer tien is maar vier punten) moet HJSC winnen om bovenin mee te kunnen blijven doen. Dit schreven we vorige week, en dat schrijven we nu weer. Zo lang er nog geen grote gaten in de competitie ontstaan, en iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen, moet je gewoon punten pakken. Laten we dus hopen dat HJSC gewoon koploper is na deze speelronde. En als dat weer met een bizarre uitslag moet gebeuren, dan is dat maar zo.

HJSC 2 kreeg vorige week een tikkie te verwerken in Leeuwarden. Ondanks dat Arnold al voor de vijfde week op rij met een omhaal de lat raakte, ging de ploeg met 5-1 onderuit tegen Blauw Wit. Helaas zal hij vandaag geen herkansing krijgen want HJSC 2 is afgelast. Tegenstander Zeerobben 4 kan geen elftal op de been krijgen. Het duel van HJSC 1 start om 15:00 in Heerenveen.

Overige duels in 5A zaterdag:
Blokzijl – Bakhuizen
EBC – IJVC
Espel – Steenwijk
SVBS – ENS

vv Heerenveen – vv HJSC
Scheidsrechter: F.H. Albada
15:00 uur | Sportpark Skoatterwald