Unieke openingsavond 75 jaar HJSC

Dinsdagavond is op prachtige wijze het startschot gegeven voor 75 dagen feest. Onder grote belangstelling mochten Ramon Raap en Michelle Hoekstra de goal open trappen om zo het officiële startschot te geven voor het jubileum. 

Belangstelling genoeg zoals gezegd. Het weer was ook nog eens geweldig wat de avond helemaal compleet maakte. Na de officiële opening liep de mensenmassa richting de Wall of Fame. Daar werden door Sjoerd Boonstra en Bauke Gietema de eerste drie bordjes onthuld. Elke dag zal hier een nieuw historisch bordje komen te hangen met een mooi verhaal over onze voetbalclub.

Na de opening kon de jeugd zich vermaken tijdens de zeskamp. Diverse voetbalspellen waren opgezet en ook was er een penaltybokaal. Rond half 9 liepen de mensen richting het dorpshuis voor de receptie. Het was ontzettend druk in het dorpshuis want na enige tijd moesten er zelfs nog extra stoelen worden bijgehaald. Afgeladen vol zat de Jister in het dorpshuis wat de geweldige belangstelling tekende. Speeches waren er van Piet Jan Nauta, HJSC voorzitter Jenne IJbema en jubileumcommissie lid Peter van der Meeren.

Rond 22:00 uur was het officiële gedeelte afgerond en werd het nog ouderwets gezellig in het dorpshuis. Wij kijken nu al uit naar de volgende evenementen. Te beginnen volgende week woensdag als HJSC 1 het opneemt tegen het dovenelftal. De Leeuwarder Courant bracht dit deze week ook al onder de aandacht met een artikel.

Klik hier voor het artikel uit de Leeuwarder Courant