Terugblik eerste seizoenshelft HJSC 2

De eerste seizoenshelft zit er alweer op. ‘It Twadde’ kan terugkijken om een seizoenshelft die qua resultaten wisselvallig was. De ploeg van Rohald Boonstra en Hielke Visser staat bij de jaarwisseling op de zevende plaats met 11 punten uit 8 wedstrijden. Het was ook de seizoenshelft van de vele afgelastingen. Helaas hadden met name de tegenstanders nogal eens te weinig spelers om te kunnen voetballen. Na de winterstop zullen er dan ook de nodige wedstrijden ingehaald worden.

Het seizoen begon natuurlijk met drie bekerwedstrijden. Op 31 augustus trapte HJSC 2 het seizoen af in Lemmer tegen CVVO 3. Die ploeg speelt twee klassen hoger en was met name voor rust veel sterker dan HJSC. Halverwege stond het al 5-1 en dat terwijl HJSC nog wel op voorsprong was gekomen. Ook na de pauze vielen de doelpunten als rijpe appelen. De teller stokte uiteindelijk bij 8-5. Het liet de spelers die deze wedstrijd niet mee konden doen in verbazing achter: “Vraagje, is er gekorfbald?”

Ook bij HJSC 2 – VVI 4 werd er veelvuldig gescoord. Ditmaal waren de punten voor HJSC na een 5-2 overwinning. Een knap resultaat, want VVI speelt een klasse hoger en staat daarin halverwege de competitie zelfs op een tweede plaats.

Op 14 september nam HJSC afscheid van het bekertoernooi met de derby tegen Woudsend 2. Ook Woudsend speelt twee klassen hoger, maar op het veld was daar niets van te zien. HJSC was veel beter en stond halverwege verdiend met 3-1 voor. Na de pauze beperkte It Twadde zich tot verdedigen. Gescoord werd er daardoor niet meer en dus kon HJSC met vertrouwen naar de competitie.

Dat vertrouwen boorde Scharnegoutum’70 4 echter binnen een helft de grond in. Scharnegoutum bleek een verzameling van een groot aantal ex-eerste elftalspelers. Zij lieten zien het spelletje nog wel te beheersen en scoorden de ene na de andere fraaie treffer. Halverwege was het al 1-6. De tweede helft werd echter gewonnen door HJSC, eindstand: 3-7.

Op zaterdag 28 september reisde HJSC af naar Heeg voor de derby tegen Heeg 3. Helaas voor de groenhemden liep deze wedstrijd uit op een gevoelige nederlaag (3-1).

Op 16 oktober mocht HJSC de volgende derby spelen. IJVC 3 kwam op bezoek in Hommerts en de ploeg uit IJlst leek de zege halverwege al zo’n beetje binnen te hebben (0-2). IJVC speelde echter zichzelf uit de wedstrijd met enkele domme gele kaarten en zo kon HJSC terugkomen. Uiteindelijk bleven de punten in Hommerts na een 4-2 overwinning. Zo was It Twadde af van de hatelijke nul.

Tien dagen later moest HJSC aantreden in Stavoren. Het spelbeeld bij QVC 3 – HJSC 2 was in evenwicht en dus kon iedereen na afloop ook wel leven met een 2-2 gelijkspel.

Twee weken later kwam Bakhuizen 2 naar Sportpark Oan it Far. Bakhuizen was voor rust sterker en dat resulteerde in een 0-2 tussenstand. Na de pauze was HJSC de betere ploeg, maar de groenhemden slaagden er niet in de doelman te passeren. Ook Bakhuizen scoorde in de tweede helft niet en zo bleef het bij 0-2.

Tegen Oeverzwaluwen 4 mocht HJSC vervolgens weer eens drie punten bijschrijven. In een harde wedstrijd was het HJSC dat de zege naar zich toetrok: 3-0.

Woensdagavond 4 december kwam middenmoter SDS 4 naar Hommerts. HJSC speelde erg sterk en won met maar liefst 7-1, mede dankzij de scoringsdrift van de ontketende Tristan Kouwenhoven.

De laatste wedstrijd voor de winterstop was uit tegen Nijland 4. De punten leken in Nijland te blijven toen de thuisploeg in de tweede helft op 2-0 kwam, maar It Twadde rechtte de rug en sleepte nog een punt uit het vuur (2-2). Er had zelfs nog wel wat meer ingezeten, maar een overwinning kwam er niet.

Met de bekerwedstrijden erbij gerekend won HJSC in totaal dus vijf keer, tweemaal werd er gelijkgespeeld en vier keer moest It Twadde zijn meerdere erkennen in de tegenstander. HJSC scoorde in de eerste seizoenshelft 35 keer en moest 30 treffers incasseren.

Egbert Bethlehem en Jetze Wiersma zijn de topscorers met 5 doelpunten, Henk Sijbranda en Bert Veltman hebben er 4 gescoord. Jarno Hofstra en Tristan Kouwenhoven staan op 3. Herre Bosma, Piet Jan Nauta en Mario Nieuwenhuis maakten er twee. Thomas Graven, Ferdi Osinga, Andries Visser en Lammert Wiersma staan allemaal op 1. Ook de doelman van IJVC 3 besloot HJSC een handje te helpen door een bal in zijn eigen doel te slaan.

25 januari begint HJSC 2 aan de tweede seizoenshelft. Nummer 3 Workum 4 komt dan naar Hommerts.