Uitlopen op andere teams enige doel in Overijssel

Het was wat vreemd vorige week. Zonder te spelen pakte HJSC de periodetitel. Dit werd natuurlijk al een beetje gevierd in het dorpshuis. Die wedstrijd van vorige week heeft HJSC dus nu nog te goed. In een ijskoud Belt-Schutsloot moet HJSC proberen om de voorsprong op de overige ploegen te vergroten. Mocht HJSC winnen vanmiddag, dan komt het vijf punten los van nummer twee sv ENS. Dat zou de eerste seizoenshelft toch iets meer glans moeten geven.

HJSC zal vanmiddag ongetwijfeld een stug SVBS ’77 treffen. Op een veld wat waarschijnlijk meer lijkt op een net niet ondergelopen weiland treft het zeker geen onbekende. Bekend zijn natuurlijk de vele busreizen richting Belt-Schultsloot. De laatste keer was in maart 2016. Het werd een bijzondere middag die begon al met het vervoer in de spelersbus van SC Heerenveen. Onze voorzitter Piet Jan Nauta schreef destijds een prachtig stuk over deze dag. Dat is hier te lezen. 

HJSC won deze ontmoeting met 0-2. Een seizoen later verloor HJSC met dezelfde cijfers. Niet heel gek want in dat seizoen wist SVBS’77 via nacompetitie te promoveren naar de vierde klasse. Dat duurde dus welgeteld één seizoen want het lukte de ploeg niet om te handhaven. En als gedegradeerde vierdeklasser ben je natuurlijk één van de favorieten voor het kampioenschap dit seizoen. Die status wisten ze ongeveer drie wedstrijden vol te houden want SVBS’77 vinden we inmiddels terug op de achtste plaats. Het won nog wel van Steenwijk (1-2) en van Espel (5-0), maar vervolgens wist het al zeven keer op rij niet meer te winnen. Twee weken geleden werd nog gelijkgespeeld in en tegen Blokzijl. Eigenlijk helemaal geen raar resultaat als je bedenkt dat Blokzijl vorige week Espel met 0-4 van de mat tikte.

Het lijkt dus de perfecte tegenstander voor HJSC vanmiddag. Maar wedstrijden in Belt-Schutsloot zijn nooit makkelijk. HJSC speelt daar altijd heel moeizaam en komt amper aan voetballen toe. Het veld laat vaak alleen lange ballen toe en van echt voetbal is eigenlijk geen spraken. Het zal vast een hele moeizame middag in de Belt worden. Een zege zal een hele fijne beloning zijn na een prima eerste seizoenshelft.