"Superzaterdag" met draaiend rad en livemuziek na afloop

Zaterdag 23 maart staat er een prachtig programma te wachten. Alle drie seniorenteams spelen een thuiswedstrijd en na afloop is er draaiend rad en livemuziek van een party-dj in het dorpshuis.

Een borreltje minder voor HJSC 2
HJSC 2 trapt namelijk al om 10:30u af tegen Woudsend 2. Trainers Hielke Visser en Rohald Boonstra zullen ongetwijfeld aan de selectie het advies meegeven het vrijdagavond iets rustiger aan te doen. Zeker omdat er tegen Woudsend wordt gevoetbald, en zulke derby’s wil je natuurlijk altijd winnen. Bovendien kan HJSC nog best een paar plaatsen stijgen op de ranglijst. Het gat met nummer drie Leeuwarder Zwaluwen is maar vier punten en dus overbrugbaar. Tegenstander Woudsend staat op de tiende plaats.

VR1 na knappe zege nu tegen koploper
Met maar één nederlaag dit kalenderjaar gaat het de VR1 voor de wind. Zeker de uitzege vorige week op nummer vier Mildam is knap te noemen. De zeges van de VR1 betekenen inmiddels een opmars naar de zesde plaats. Winst komende zaterdag zou helemaal knap zijn want tegenstander Heerenveense Boys is de koploper van de competitie. De aftrap van dit duel is om 12:30u.

Koploper HJSC 1 treft met LSC 1890 listige tegenstander
Na de knappe zege van vorig weekend op TOP’63 is HJSC de nieuwe koploper van de vijfde klasse. Na het paasweekend treft HJSC achter elkaar de nummer drie (NOK) en huidige nummer twee (RKO). Als koploper wil je die wedstrijden natuurlijk ingaan en dus moet er gewonnen worden van het talententeam van LSC 1890.

Dat dit niet gemakkelijk zal worden weten we nog van de wedstrijd voor de winterstop. Op een koude en winderige zaterdagavond in november verloor HJSC met 2-1. Het lastige van de wedstijden tegen LSC is dat je nooit weet met welke ploeg ze zullen aantreden. Dit hangt sterk af van de wedstrijd van het vlaggenschip van LSC dat haar wedstrijden normaliter op zondag speelt in de eerste klasse. Om deze reden presteert de ploeg ook heel wisselvallig in de competitie.

Met 23 goals in vijf wedstrijden is HJSC op schot en uitstekend in vorm. Dat geeft natuurlijk vertrouwen in een goed resultaat. Want HJSC moet gewoon winnen en met een punt voorsprong op de achtervolgers de cruciale weken na de paasdagen ingaan.

Na afloop livemuziek in het dorpshuis
Omdat alle seniorenteams thuis spelen heeft het dorpshuis livemuziek geregeld na de wedstrijd van HJSC 1. Party-DJ Big Blender zal er vast een mooi feestje van weten te maken in de jister. Uiteraard is er ook weer draaiend rad waar mooie prijzen zijn te winnen. Hopelijk tot zaterdag op sportpark Oan it Far.

Stand in de vijfde klasse A
1. HJSC (40 punten
2. RKO (39 punten)
3. RKO (39 punten)
7. LSC 1890 (19 punten)

HJSC 1 – LSC 1890 za1
15:00u | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: S. Visser

Selectie HJSC tegen LSC 1890 
1. Erro Hofstra (K)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma