HJSC koploper na mooie middag in Oppenhuizen

Door een prachtige zege op TOP’63 en het puntverlies van NOK mag HJSC zich de nieuwe koploper van de vijfde klasse A noemen. Na een 1-4 ruststand was de buit al zo goed als binnen. Na de thee scoorden beide ploegen nog een goal en zo was de eindstand 2-5. Omdat NOK en Blue Boys gelijk speelden staat HJSC nu bovenaan de ranglijst.

Klik hier voor het verslag in GrootSneek

HJSC schiet geweldig uit de startblokken
Elke HJSC’er wist hoe belangrijk de wedstrijd tegen TOP’63 was. In de kampioensstrijd mogen er natuurlijk geen punten worden gemorst en de tegenstander uit Oppenhuizen staat keurig vierde. Topscoorder Ramon Raap wist al na vijf minuten het net te vinden. Na een uitstekende balverovering van Herre Bosma wist hij koeltjes raak te schieten. Amper vijf minuten later scoorde hij ook de 0-2, daar ging een schitterende aanval aan vooraf met een prachtig hakje van captain Jelger de Boer.

HJSC dus al snel op rozen na het flitsende begin. En de ploeg bleef lekker doorgaan waar het mee bezig was. Ook Justin Boonstra was weer ouderwets op dreef want hij scoorde de 0-3 na een fraaie solo. De thuisploeg kon er weinig tegenover stellen, slechts één schot viel te noteren in de eerste 30 minuten. Het werd nog erger voor TOP’63 want vlak voor rust viel de 0-4 ook. Henk Hoekstra leek als laatste de bal te toucheren na een voorzet van Justin Boonstra.

TOP scoort net voor rust en mist een penalty
Vlak voor de thee viel toch redelijk onverwachts de 1-4. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van een aanvaller van TOP die de bal via Lammert Wiersma binnenschoot. Meer geluk had HJSC vlak na rust toen het een penalty tegen kreeg na een overtreding die volgens vele buiten de zestien werd gemaakt. De scheidsrechter wees toch resoluut naar de stip. Doelman Erro Hofstra wist de penalty echter te pakken en zo de tweede goal van TOP te voorkomen.

Maar TOP voetbalde na rust een stuk beter dan in de eerste 45 minuten. HJSC moest echt in de achteruit en oogde af en toe kwetsbaar. Het moest een handvol corners en vrije trappen weggeven en uiteindelijk ook de 2-4 incasseren. De spits van TOP kon een voorzet van heel dichtbij binnen schieten. Erro Hofstra had de bal nog bijna maar via de paal en zijn voet vloog de bal toch binnen.

HJSC herpakt zich na de tegengoal
Een comeback van de thuisploeg leek in de maak want het geloof was natuurlijk helemaal terug bij TOP. Toch toonde HJSC veerkracht want het kreeg meer grip op de wedstrijd. Dat kwam mede door het inbrengen van wisselspelers die de ploeg vernieuwde energie gaven. Uiteindelijk was het Bart van Kalsbeek die op kenmerkende wijze de wedstrijd in het slot gooide. Hij kopte een corner snoeihard binnen bij de eerste paal om zo de eindstand op 2-5 te bepalen.

Spannende weken op komst
Velen bij HJSC kijken al vooruit na de confrontaties tegen NOK en RKO op 13 en 20 april. Eerstgenoemde verspeelde zaterdag punten waardoor HJSC nu de koppositie heeft overgenomen. Komende zaterdag wacht eerst nog een ander gevaarlijk struikelblok. Jong LSC komt dan naar Hommerts. De wedstrijd in Sneek werd eerder dit seizoen nog verloren dus HJSC weet heel goed dat LSC een listige tegenstander is.