Sterk HJSC herstelt zich van vroege achterstand

HJSC heeft de eerste thuiszege, en de tweede zege van het seizoen geboekt. Zaterdag kwam HJSC snel op achterstand tegen Tollebeek. In de tweede helft wist HJSC haar rug te rechten en won het met 3-1.

De wedstrijd tegen Tollebeek was op papier wederom een belangrijke. Het gat tussen beide ploegen was immers drie punten, wel heeft HJSC een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd tegen AVC wordt zaterdag ingehaald.

HJSC begon met een vijfmans-verdediging aan de wedstrijd. Het defensieve blok met Jarno, Erro, Mark, Nils en Toussaint had de zaakjes prima voor elkaar in de openingsfase. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Een hoge bal werd slecht weggekopt en belande plots voor de voeten van een speler van Tollebeek. Deze haalde vrijwel onmiddellijk uit en schoot de bal achter doelman Johan de Boer.

Na de vroege tegentreffer bleef het spelbeeld hetzelfde. Aanvallend bracht HJSC niet heel veel, maar defensief bleef het makkelijk op de been. Het laatste kwartier van de eerste helft begon HJSC ook beter te voetballen. Het aanspelen van een speler met hetzelfde kleur shirt ging steeds makkelijker. Justin kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker. Hij kreeg de bal aangespeeld van Erro maar zijn schot mistte venijn.

De tweede helft ging HJSC echt beter voetballen. Pieter was kort na rust ingevallen en daardoor kwam er meer creativiteit in de ploeg. De gelijkmaker viel na iets meer dan een uur voetballen, en had weinig te maken met creativiteit of een goed uitgespeelde aanval. Toussaint krulde een corner ineens in de goal en zette HJSC om schitterende wijze naar Tollebeek.

Het bleek het begin van het einde voor Tollebeek. HJSC voetbalde sterk, met name Jarno was rechts op het middenveld onhoudbaar voor de gasten, Pieter Kor, Pieter en Justin waren op het middenveld heer en meester en ook Justin was veel te vlug voor de verdedigers van Tollebeek. Pieter Wiersma zorgde na 77 minuten voor de 2-1. Hij profiteerde van een fout van Tollebeek en bleef ijzig kalm één op één met de doelman.

Justin zorgde voor de kers op de taart door de 3-1 in de lange hoek te schuiven. Het was misschien wel de beste helft van het seizoen en de zege was zeer verdiend. De drie punten werden ook uitgebreid gevierd na afloop in de kleedkamer. HJSC staat er weer mooi op een bezet nu de tiende plaats met zeven punten.

Zaterdag zal AVC naar Hommerts komen om de afgelaste wedstrijd eerder dit seizoen in te halen. Omdat HJSC 2 ook thuis speelt zal dit duel beginnen om 15:00 uur.

HJSC: Johan de Boer(K), Erro Hofstra, Nils de Lange, Mark Tesselaar(C), Toussaint Boonstra, Tristan Kouwenhoven, Marko Hoekstra, Sander Sijbranda, Jarno Hofstra, Justin Boonstra en Pieter Kor Spoelstra. Op de bank begonnen Pieter Wiersma, Jelger de Boer, Herre Bosma en Lars Palijama.

Ilse de Boer en Jaap van der Heiden maakte de foto’s.