Sneek Wit Zwart maatje te groot voor moedig HJSC

Het is HJSC niet gelukt om voor een stunt te zorgen in Sneek. Na 90 minuten voetballen was het duidelijk dat HJSC een terechte nederlaag leed op het kunstgrasveld van Sneek Wit Zwart. Het werd uiteindelijk 5-1.

In de voorbeschouwing op deze wedstrijd hadden wij het al over de kwalitatieve impuls die Sneek heeft gekregen. Ook op het veld was dit vrij snel te zien. Vanaf minuut één moest HJSC in de achteruit en kwam het amper van de eigen helft af. Welgeteld één keer werd het doel van Sneek in de eerste helft onder vuur genomen. Het schot van Toussaint in de veertigste minuut miste echter richting.

Het duurde best even voordat Sneek tot scoren kwam. Pas in minuut 25 moest Johan, die een uitstekende wedstrijd keepte, zich gewonnen geven. In de minuten daarvoor was HJSC al een keer of vier ontsnapt. Het bleef eenrichtingsverkeer en het mag een wonder heten dat het maar 2-0 was met rust.

Na de thee veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Het jeugdige HJSC zakte ver in zag Sneek snel na rust de 3-0 en 4-0 maken. Pas na de vierde tegentreffer kroop HJSC iets meer uit haar schulp. Sneek werd met veel lef teruggedrongen op eigen helft. Bart van Kalsbeek was de eerste die een grote kans kreeg. Hij had iets te veel tijd nodig om de bal in het lege goal van Sneek te schieten. HJSC creëerde steeds meer kansen en kreeg ook een aantal corners. Dat leverde keer op keer gevaar op voor de Sneker goal.

Het doelpunt van HJSC kwam er uiteindelijk nog wel. Pieter Wiersma schoot een penalty zuiver in de hoek. Voor de penalty was Sneek al naar 5-0 gecounterd maar door de benutte strafschop was HJSC ook van de nul af. Bij 5-1 bleef het uiteindelijk. Een goed resultaat was hier niet te halen. Zeker in de tweede helft durfde HJSC iets meer te gaan voetballen en wist het dus een treffer te forceren.

Zaterdag wacht er een belangrijk potje in Hommerts. Het ongeslagen SC Boornbergum komt dan naar Sportpark Oan it Far. Zoals gebruikelijk begint de wedstrijd om 14.30 uur.