Gelegenheidskeeper Nilis weet dubbele cijfers te voorkomen

Het eerste punt voor It Twadde is een feit na het gelijkspel tegen SDS vorige week. Kijken of dit vandaag meer kunnen worden tegen het twee plaatsen hoger geklasseerde Sleat 2. Gelet op de selectie, zestien man sterk, zouden hier mogelijkheden moeten liggen. Alleen voor de positie tussen de palen was het even afwachten. Lars heeft een familieweekend en laat De Bakker nu ook net andere verplichtingen hebben. Gelukkig dient Nilis zich als vrijwilliger aan, hij schijnt vroeger bij Black Boys de handschoenen nog aan te hebben gehad. Het is vandaag vroeg verzamelen, we mogen kwart over twaalf namelijk al los. Gelukkig zijn er de nodige vrijwilligers die wel willen rijden waaronder Duppie die in een dikke BMW X5 komt voorrijden. Haye ziet gelijk kansen en vraagt of Duppie niet elk weekend kan rijden tegen een kleine vergoeding. Scheelt weer twee chauffeurs…

Zoals gezegd vandaag dus een brede selectie, waaronder twee Sijbranda’s. Vader Leo en Zoon Henk staan vandaag voor het eerst gezamenlijk binnen de lijnen voor de groenhemden. Leo start op rechtshalf en Henk in de spits. In de basisopstelling vinden we ook twee Nauta’s terug, Adje Interim en broertje WT. Laatstgenoemde merkt droog op dat het tweede veel nieuwe gezichten kent. Misschien wat vaker komen..? Naast Henk in de spits vinden we Ferdi, het middenveld wordt naast de gebroeders Nauta en Leo gecompleteerd door Bauke van K. De achterste linie, vandaag dus aangestuurd door Ronald, bestaat vandaag uit ondergetekende op links, Collin op rechts en Wiebe en Atouba in het centrum. Op de bank vinden we Willem D. (weer lekker gebruind terug gekomen van Lanzarote), Mariotski (vanwege de brede selectie maar even een helft), Duppie, Abma en Niels.

De eerste helft.. volgens Haye maar niet teveel woorden aan vuil maken… HJSC komt niet aan opbouwen toe, heeft moeite de bal in de ploeg te houden en staat nagenoeg de gehele eerste helft onder druk van Sleat. Dit resulteert in een ruststand van vier tegen nul. Dit is zeker niet te wijten aan onze gelegenheidsdoelman. Dankzij een aantal goede reddingen behoed hij It Twadde voor een nog grotere achterstand. Na de rust komen de vijf bankzitters binnen de lijnen en nemen de plaats in van Collin (Abma), Leo (Duppie), Henk (Niels), PJ (Mario) en Wiebe (Willem). In de tweede helft zien we een iets ander beeld als in de eerste, al blijft het Sleat dat HJSC onder druk zet. Het lukt It Twadde alleen beter om weerstand te bieden tegen de jonge en behendige tegenstanders. Na ruim een uur spelen moet ondergetekende helaas het veld verlaten met een lichte enkelblessure. WT schuift daardoor een linie naar achteren, Collin neemt zijn plaats op rechtshalf in. Niet veel later zien we Mario uitbreken en vervolgens aangetikt worden in de zestien. De scheidsrechter wijst naar de stip zodat HJSC deze middag toch een eretreffer kan aantekenen. Het telraam hebben we dan al aan de kant gelegd, maar uiteindelijk zal de wedstrijd eindigen in 7-1 voor Sleat.

Hierdoor blijft It Twadde de laatste plek bezetten, een ietwat andere realiteit dan vorig seizoen. Maar dat mag de pret gelukkig niet drukken binnen de selectie die na de warme douche en een biertje in de kantine van Sleat weer huiswaarts keert. Want daar wacht de derby van het vlaggenschip tegen Woudsend met daarop volgend een wederom door Rohald Boonstra goed georganiseerde derde helft.

David