Simpele bekerzege voor HJSC VR1 tegen NOK

Zaterdag 3 September mochten wij weer aan de bak. De eerste wedstrijd van het seizoen stond op het programma, de bekerwedstrijd tegen 5e klasser NOK VR1. Vorig jaar hebben wij tegen deze ploeg geoefend en hadden we die oefenwedstrijd verloren. Het was warm zaterdag en dit was ook te merken in onze warming-up. Het tempo zat er nog niet in.

Een doelpuntrijk begin

We begonnen ondanks onze warming-up scherp, de eerste kansen waren voor ons. Het middenveld kon onze buitens wegsturen, die Michelle aanspeelden. Een goal werd het nog niet voor ons, maar wel voor de tegenpartij. NOK speelde een hoge, diepe bal over de verdediging heen en kwam 1-op-1 met Corry en schoot binnen. We stonden 1-0 achter. Vrij snel daarna hadden we een antwoord op deze vroege achterstand. Michelle schoot op aangeven van Irma de 1-1- binnen. Op deze wijze moesten we doorgaan! Ongeveer 5 minuten later tikten we goed over rond het 16 metergebied van NOK. Uiteindelijk kon Michelle drie man uitspelen en binnen knallen. We kwamen op een 1-2 voorsprong! Irma knalde de 1-3 binnen met haar linkervoet, nadat ze twee man voorbij speelde. Niet veel later kreeg Isa de ruimte op het middenveld en schoot van buiten de 16 in de rechterkruising. 1-4 stond op het scorebord!

Na een drinkpauze, die zeer gewaardeerd werd door ons, gingen wij vrolijk verder. Irma speelde twee man uit en gaf de bal voor op Martynke. Die speelde haar man uit en schoot binnen. Vlak voor rust kwam ook de 1-6 nog op het scorebord door Irma. Ze snelde naar binnen, speelde haar man uit en schoot via de korte hoek binnen.

In de rust was Timo wel tevreden. Sommige dingen moesten beter, maar met deze temperatuur zo de eerste wedstrijd beginnen, was wel prima. De opdracht die wij hadden meegekregen, was dat wij Lydia niet mochten laten verzuipen in haar allereerste wedstrijd. Volgens sommigen zou dat in de 3e helft wel komen.

Zo heb je een team met 19 speelsters en dan heb je in de tweede helft geen wissels. Timo en Toussaint hadden in de tweede helft vrij weinig te doen. Onze conditie werd echter op de proef gesteld. In de tweede helft ging het ook een beetje minder goed dan in de eerste helft. Wij domineerden nog steeds wel de wedstrijd, maar NOK kwam wel meer op onze helft. Gelukkig ging Ymkje weer vrolijk verder waar ze vorig seizoen gebleven was, namelijk alles tegenhouden.

Na een verre ingooi van Marijke kon Irma via de zijkant naar binnen snijden en binnenschieten. De 1-7 was weer binnen. De 1-8 kwam niet veel later ook op de naam van Irma te staan. Deze keer was Isa de aangever met een mooie bal over de breedte. Irma kon de bal aannemen en met links binnenschieten. Er volgden nog wat kansen maar deze konden niet worden afgemaakt. De 1-9 kwam ook nog op de naam te staan van Irma, die na een onderschepping de bal rustig binnenschoot.

De laatste loodjes

De laatste 10 minuten van de wedstrijd werd een gevalletje lange bal spelen. We voetbalden niet meer echt. De kracht en de energie was weg. Dit merkte je ook door de late tegengoal. De verdediging liet hun mannetjes wat lopen bij een diepe bal en zo kwamen ze met 3 tegen 1 voor het goal te staan en schoten ze binnen. Hier kon onze invalkeepster Jenny niks meer aandoen.

De dubbele cijfers kwamen niet meer op het scorebord, maar we waren blij toen het eindsignaal klonk. Deze wedstrijd ging boven verwachting en we mogen dan ook wel tevreden zijn. Lydia speelde een goede eerste wedstrijd en heeft ook meteen de 90 minuten volgemaakt. Irma had er 5 binnen geschoten en mag ook wel spreken van een knallende start. Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen een andere 5e klasser, namelijk Balk VR2. Vorig jaar hebben we van deze ploeg gewonnen in de beker. Komende zaterdag willen wij graag weer de 3 punten pakken en hopen dan op jullie support, maar deze week eerst nog een blokje conditie. 😉