Sherida geeft het goede voorbeeld!

Wat is er weer een prachtige aflevering toegevoegd aan de ‘jubileumserie’ van onze 75-jarige vereniging! De trainingsclinic die Sherida Spitse woensdag verzorgde voor onze jeugd en vrouwen slaagde in alle opzichten. Die paar spatjes regen konden de pret niet drukken!

Op de kop af 75 voetballers en voetbalsters (van HJSC, OHH en enkele ‘gastspeelsters’) waren afgekomen op de in totaal twee uur durende training die verzorgd werd door niemand minder dan Sherida Spitse. Zij behoeft natuurlijk nauwelijks introductie: bijna 200 interlands achter haar naam, een Europese titel, WK-succes en in binnen- en buitenland diverse landstitels. Nu speelt de middenveldster uit Sneek voor Ajax, waarmee ze onlangs de KNVB-beker won. En daar mogen wij als Jutrijp-Hommertsers ook best een beetje trots op zijn, want in haar jeugd kwam Sherida vaak naar ons dorp, om al dan niet met haar vriendinnen een partijtje tegen de jongens te gaan voetballen.

Sherida wil na haar actieve carrière het trainersvak in en beschikt inmiddels al over enkele diploma’s. Dat was te merken tijdens de HJSC-jubileumclinic, die ze goed had voorbereid. Daarin werd ze bijgestaan door een aantal trainers van OHH en niet te vergeten weer een tiental onmisbare vrijwilligers van HJSC. Niets was aan het toeval overgelaten: Sherida kreeg voor de training in ons dorpshuis nog een heerlijke warme hap voorgeschoteld, aangezien ze rechtstreeks van de Ajax-training in Amsterdam naar sportpark Oan it Far was gereden.

De jeugd werd in vier groepen opgedeeld en kreeg diverse trainingsvormen voor de schietgrage benen. Sherida lette scherp op de juiste uitvoering en had waar gewenst opbouwende kritiek paraat. Als ‘toetje’ werd een wedstrijd latjetrap gehouden. Uiteraard werd Sherida gevraagd het goede voorbeeld te geven, en jawel: haar poging raakte vol de lat! Dat lukte van de eerste groep (44 jongens en meisjes) welgeteld 2 OHH’ers: Jelte Wiersma (Hommerts) en Jelte Zeilstra (Gaastmeer). Zij kregen van Sherida een paar door haar gedragen en gesigneerde voetbalschoenen cadeau.

Tijdens het tweede uur (voor de oudere jeugd én de HJSC-kampioensvrouwen, aangevuld met ‘onze’ Laura Dozeman) besloot Pluvius zich ermee te gaan bemoeien. De regen kon het humeur echter niet bederven! Ook niet van de toeschouwers, waarbij ook de ouders van Sherida, Hans en Ineke Spitse. En wat bijzonder: Hans vertelde dat hij ruim veertig jaar geleden een jaar in HJSC 2 heeft gespeeld en het mede daarom geweldig vond dat zijn dochter juist hier een clinic verzorgde! En er was nog een mooi moment: Sherida kreeg tegen de regen een HJSC-coachjas aangeboden en die zat als gegoten. De groene kleur staat haar uitstekend, dus wat dat betreft is er geen enkel beletsel om over een aantal jaren als trainer HJSC als eerste club te kiezen!

Ook het tweede uur werd afgesloten met latjetrappen. Martynke Bergsma en Laura Dozeman wisten de lat vanaf rand strafschopgebied te raken en moesten in de herkansing voor het oranje paar voetbalschoenen van Sherida. Laura won, zagen ook haar apetrotse pake Bertus en beppe Sjoukje, die net als tijdens de interlandavond graag als EHBO-medewerkers wilden fungeren!

Toen alle foto’s waren genomen en Sherida tientallen handtekeningen had uitgedeeld, zat de geslaagde avond erop. Sherida kreeg een HJSC-kalender mee en ook een stuk oranjekoek en een bos bloemen van De Haas. Ze ging meteen terug naar Amsterdam, om het kampioenschap van de Ajax-mannen nog mee te vieren. Sherida bood op haar beurt een gesigneerd Oranje-shirt aan met haar naam en rugnummer 8, dat op de veiling tijdens de HJSC-dagen op 11 juni zal worden ingebracht. Op die avond worden nóg eens drie bijzondere topstukken geveild! Houdt wat dat betreft deze site in de gaten.

Al met al opnieuw een geslaagde jubileumactiviteit van onze vereniging! Op naar zondag 15 mei: het FIFA-toernooi. Opgeven kan tot en met zaterdag. Prachtige prijzen!