Senioren beginnen zaterdag aan de competitie

Het bekerblokje is voorbij en dus gaan we beginnen aan de competitie. HJSC 2 en de HJSC VR1 wisten de volgende ronde van de beker niet te bereiken. HJSC 1 deed dat wel met drie overtuigende zeges. Bovendien verloor het vlaggenschip nog geen enkele wedstrijd in de voorbereiding en dus staat het vol zelfvertrouwen aan de aftrap tegen Woudsend zaterdag.

Zaterdagmiddag draaiend rad in de kantine na afloop HJSC – Woudsend

Programma zaterdag 23 september 2023
Geen jeugdwedstrijden in Hommerts
12:30u | EBC/Delfstrahuizen VR1 – HJSC VR1
14:30u | Tzummarum 2 – HJSC 2
15:00u | HJSC 1 – Woudsend 1

Uitwedstrijden voor HJSC 2 en de HJSC VR1
In de stromende regen wisten de VR1 maandagavond het bekertoernooi af te sluiten met een overtuigende 7-0 zege op WPB/Scharnegoutum VR1. Toch betekende het uitschakeling in het bekertoernooi na eerder tweemaal met 3-0 te hebben verloren van Sneek Wit Zwart en Bolsward. En dus kan de blik volledig op de competitie. laten we hopen dat de ploeg wat sneller op stoom komt dan vorig seizoen toen de eerste punten pas na de winterstop werden gepakt.

HJSC 2 won twee van de drie bekerwedstrijden en kan zich dus ook richten op de competitie. Geen bekeravontuur net zoals vorig seizoen dus. De jonge ploeg van Hielke Visser en Rohald Boonstra oogt gretig en wil echt een rol van betekenis gaan spelen dit seizoen.

HJSC 1 begint vol vertrouwen aan de derby tegen Woudsend
Zoals gezegd heeft HJSC een uitstekende voorbereiding achter de rug. De drie bekerwedstrijden tegen Irnsum (4-2), SDS (0-3) en Mulier (0-3) werden gewonnen, maar ook in twee oefenwedstrijden tegen de hoger spelende ploegen QVC (1-3) en Delfstrahuizen (2-2) behaalde HJSC een prima resultaat. Hoofdtrainer Thomas Graven kan dus tevreden zijn.

De competitie beginnen met een derby op het eigen sportpark is natuurlijk heerlijk. Tegenstander Woudsend kende een mindere voorbereiding en besloot na twee bekernederlagen de derde wedstrijd tegen Joure niet eens meer te spelen. Allemaal prima natuurlijk maar de punten worden zaterdagmiddag pas verdeeld. De wedstrijd in Hommerts begint zoals gewoonlijk om 15:00u.

Balsponsor: Autoservice André Flapper Woudsend
Pupil van de week: Bram Jorritsma

Selectie HJSC tegen Woudsend
1. Johan de Boer (K)
2. Erro Hofstra
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Niek de Jager
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
18. Herre Bosma
19. Jetze Wiersma