Scoren blijkt lastig voor HJSC in Sneek

Zaterdagmiddag neemt HJSC het op tegen Sneek Wit Zwart. De door coach Broer Wiebe de Ringh verwachte kampioen van de vijfde klasse. Niet voor het eerst dit voetbalseizoen staat HJSC dus voor een zware opgave.

In de laatste zeven duels in Sneek wist HJSC maar vijf doelpunten te maken. Drie seizoenen geleden werd de laatste goal gemaakt in het met 2-1 verloren duel. Winnen deed HJSC voor het laatst in het seizoen 2014/2015, het werd toen 2-1.

Vorig seizoen verspeelde HJSC alle hoop op een eventuele na-competitieplaats. Er werd onnodig met 1-0 verloren.

Veel nieuwe spelers voor Sneek Wit Zwart

Sneek Wit Zwart heeft een stevige selectieve impuls gekregen. Zo zijn een aantal spelers overgestapt van het zondag naar het zaterdag team. Dit zijn onder andere  Tim Posthuma, Daniel Bennink, Age Hains Boersma, Freerk de Jong en Thijs Goes. Zo vijf spelers die de overstap maken van de hoofdklasse naar de vijfde klasse. Dat heeft in de eerste wedstrijden zijn vruchten al afgeworpen. Tegen MSC won Sneek vorige week het uitduel met 3-0. Van IJVC werd op de eerste speeldag al met 5-1 gewonnen.

HJSC zal er zaterdag alles aan doen om het Sneek Wit Zwart lastig te maken. De wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark Molenkrite in Sneek.

Sneek Wit Zwart – H.J.S.C.
15.00 uur | Sportpark Molenkrite.
Scheidsrechter: J.J. Dijkstra.

Selectie HJSC tegen Sneek Wit Zwart
Johan de Boer (K)
Mark Tesselaar (C)
Lex Potma
Bart van Kalsbeek
Pieter Wiersma
Toussaint Boonstra
Jeroen Kroles
Jarno Hofstra
Justin Boonstra
Tristan Kouwenhoven
Wietze Wempe
Jetze Wiersma
Marko Hoekstra
Henk Sijbranda