Wederom een ruime zege voor de HJSC VR1

Zaterdagmiddag 20 november speelden we tegen ST Beetgum/CVO VR 2. Het zou een thuiswedstrijd zijn, maar doordat de KNVB 3 senioren wedstrijden had gepland in Hommerts moesten wij naar Vrouwenparochie, het thuisveld van Beetgum.

We ging met volle moed naar Vrouwenparochie. Beetgum stond tenslotte 11e dus verliezen wilden we niet. Na een goede toespraak van Timo kon de wedstrijd beginnen.

De eerste helft verliep moeizaam. De 1-0 viel al snel en we deden er alles aan om de achterstand in te halen. Snel daarna maakte Berit de 1-1. Dit moesten we doorpakken. We kregen een aantal kansen, maar de bal wilde maar niet in het net vallen. Ineens ging Beetgum er met de bal vandoor en kwam door onze verdediging heen. De 2-1 viel. Hier hadden we niet op gerekend, want wij dachten natuurlijk dat we sterker zouden zijn. Kort na de 2-1 viel de 2-2 door Michelle. Hiermee gingen we de rust in.

Iedereen vond dat het wat beter moest worden en met die instelling gingen we dus ook de 2e helft in. Kort nadat de tweede helft was begonnen scoorde Michelle de 2-3 door een goede corner van Irma. Eindelijk op voorsprong pakten we door. We speelden vooral op de helft van Beetgum. Het samenspel was goed. De grensrechter van hun wist de spelregels alleen niet helemaal en had gevlagd voor buitenspel. Daardoor werd een mooie goal afgekeurd. Ook leidde hij Irma af bij een corner. We gingen door. De 2-4 werd gemaakt door Martynke, maar de grensrechter vlagde wederom voor buitenspel. Daar was de scheidsrechter het gelukkig niet mee eens en het doelpunt telde gewoon. Net voor het eind van de wedstrijd maakte Irma nog de 2-5.

Met een mooie overwinning liepen we het veld af met het HJSC nummer op de box. Aanstaande zaterdag spelen we in Scharnegoutum om 3 uur.