Ruime nederlaag voor de VR1 tegen Zeerobben

Na een vrije zaterdag mochten we deze zaterdag tegen Zeerobben VR1 starten. Zeerobben is voor ons een onbekende ploeg. Dat ze goed zijn, wisten wij van tevoren. Ze zijn in het seizoen ‘21-22 kampioen geworden in de 4e klasse en gepromoveerd naar de 3e klasse. Afgelopen seizoen zijn ze vrijwillig gedegradeerd uit de derde klasse.

Verdedigen, verdedigen en nog eens……
Een goede ploeg dus, dat staat als een paal boven het water. Met de koppies ervoor en hopende op een stunt gingen wij naar Harlingen toe. Zoals verwacht, moesten wij veel verdedigen en dit was het eerste kwartier goed zichtbaar. Zeerobben had veel de bal. In de 4e minuut maakten wij het onszelf al moeilijk door de bal niet goed weg te werken. Hier profiteerden ze van en zo stonden we heel snel op een 1-0 achterstand. Hiermee viel ons plan in het water. Vlak daarna kregen ze een grote kans door een vrije trap op randje zestien, maar deze ging gelukkig naast. Jenny had goede reddingen en was sterk in de lucht. Er werd door het midden en de verdediging veel weggehaald.

Na een kwartier bekeken we meer hun helft, maar het spel bestond nog steeds uit voornamelijk verdedigen. De diepe passes kwamen net niet aan of de keepster van Zeerobben voetbalde goed mee en zo konden we niet echt tot kansen komen. Na een half uur spelen viel ook de 2-0. Zeerobben bleef maar aanvallen en voelde zich als een vis in het water op onze helft. Vlak voor de rust werd ook de 3-0 binnengekopt bij een corner, we konden weer vissen….

Relativeren
Met 3-0 achter in de rust, zou menig coach niet heel blij zijn. Maar op een paar verdedigende foutjes, moest Timo toegeven dat hij redelijk tevreden was. Deze ploeg is en was nu eenmaal beter en wij gaven alles. Een stunt zat er misschien niet meer in, maar wij konden de schade wel beperken als wij net zo’n goede tweede helft op de mat legden als tegen Bolsward (de eerste bekerwedstrijd).

De tweede helft ging ook beter! We kwamen nu wel via de lange bal een beetje meer aan aanvallen toe met Irma, Martynke en Michelle. Zo kwamen de eerste kleine kansjes. Toch was het nog steeds veel verdedigen en moesten we hun in het vaarwater blijven zitten. Helaas viel in de 70e minuut nog wel de 4-0. Jenny viel uit en door afwezigheid van de 2e en 3e keepsters, moest Isa op doel. Een snelle kledingwissel en de wedstrijd kon verder. In de laatste minuten van de wedstrijd hadden we zelfs nog een grote kans, maar helaas werd deze naast gekopt.

Een pittige wedstrijd waar gestreden werd tot de laatste minuut. Ondanks de uitslag mogen we trots zijn op hoe wij hebben gestreden tegen deze goede ploeg.

Vooruitkijken
Komende zaterdag spelen wij thuis tegen VVI VR1 om 15:00 in Hommerts! Een pittige pot weer op de planning. Wij zullen dan verder strijden voor de eerste driepunter! Ook hebben we dan een pupil van de week, namelijk Yke van der Pol! Alle support is welkom, maar nu eerst tijd voor de derde helft!