RKO bezorgd HJSC tweede seizoensnederlaag

Een week na de knappe zege op NOK heeft HJSC voor de tweede maal punten gemorst. Thuis tegen RKO verzuimde HJSC de eerste periodetitel te pakken. RKO won niet geheel onverdiend met 2-0 in Hommerts.

HJSC vergeet kansen af te maken
In het eerste bedrijf was wel duidelijk dat HJSC geen gemakkelijke middag zou gaan beleven. Een volgepakte staantribune zag HJSC worstelen met de ploeg uit Rutten. Meerdere keren moest de defensie ingrijpen en voorin ontbrak het bij HJSC aan beweging en werd er amper iets gecreëerd.

Pa na een minuut of 20 kwam HJSC iets beter in de wedstrijd en kreeg het ook daadwerkelijk een paar grote kansen. Jetze Wiersma, die later uitviel met een blessure (schouder uit de kom) schoot op de paal en ook Ramon Raap en Herre Bosma hadden meer mogen doen met de kansen die ze kregen.

Defensief was het ook continue opletten geblazen want RKO kwam vaak wel heel dichtbij de goal van Johan de Boer. Die hield met het nodige geluk zijn doel schoon de eerste helft.

Tweede helft kan HJSC geen vuist meer maken
In de eerste helft kreeg HJSC nog genoeg kansen om de score te openen, in de tweede helft leek HJSC geen schim op de ploeg die het kan zijn. De HJSC-defensie kon lange tijd alles goed verwerken maar ging toch de mist in bij een corner rond de 60ste minuut.

Natuurlijk was er genoeg tijd om nog een resultaat te behalen, maar het zat er eigenlijk geen moment meer in. Zeker toen RKO naar de 2-0 counterde was het afgelopen. HJSC kon niets meer forceren en dus zegevierde RKO in Hommerts. En dat was zeker niet onterecht te noemen.

Dinsdag bekerwedstrijd tegen LSC 1890
Dinsdag staat de bekerwedstrijd tegen eersteklasser LSC 1890 op het programma. Een prachtige krachtmeting waar we enorm naar uitkijken. De wedstrijd in Sneek begint om 19:30u.