Prima speelronde voor HJSC 35+

Vrijdag 20 – 4 – 18 , de 2e speelronde van onze 35-plus na de winterstop , de 1e speelronde op 6 April jongsleden moesten we helaas afzegen om dat we te weinig spelers hadden. De 3 wedstrijden die toen op het programma stonden werden alle 3 met 0 – 2 reglementair verloren. Dat konden onze beste resultaten van het seizoen wel een zijn aldus onze hoofdcoach van HJSC 2 , Dhr. T Wittermans. En nu dan genoeg spelers ? Woensdag al het eerste verzoek in de app van onze hoofdcoach H vd Hoek. Donderdag : 8 man , we gaan het proberen.

Ondergetekende heeft zich netjes afgemeld. Vrijdag : een appje van onze voormalige voorzitter van onze OHH : wil je alsjeblieft mee doen ? we zijn allemaal wat Krebintig. Tja wat betekend dat Krebintig ? Coos V. komt met het antwoord : Dast in styfe alde bulch hast en moeilijk rinne en foutballe kinst , hast eltsenien van us het dat. Henk de B. komt met een foto uit het Fries woordenboek. Krebintich : stijf, stram van leden en daardoor gebrekig lopend. Sa kerbintich as in kroade. OK , dan thuis de planning maar even veranderen , en maar mee op de fiets naar het veld van Sneek Wit-Zwart. 18.55 pikken ze ondergetekende op , met zijn 6-en ( Niek , Henk , Hans , Coos , Stephan en ik zei de gek ), als een speer richting Sneek , de eerste wedstrijd is al om 19.30. 19.15 in de kleedbox, waar zijn onze tenues ? om 19.21 komt onze jeugd ( Timo , Ronald , Anne en keeper Bakker ) , die mooi met de auto is , binnen. Zo nu snel omkleden en even warmlopen.

19.30 onze eerste wedstrijd van 20 min. Tegen LSC 1890 35+ 1 , na van beide kanten eerst even wat aftasten , ook door het waardeloze kunstgrasveld , komen er na een minuut of 8 zowaar wat kansjes voor beide teams. Maar het vizier staat aan beide kanten niet op scherp , en anders zitten de keepers er wel goed bij. Zo eindigt onze eerste wedstrijd in een bloedeloze 0 – 0. Niet slecht aldus onze enige supporter van deze avond , G.T. J. Een punt , dat is al meer dan dat ik had verwacht over de hele avond , en dan moeten we ook nog 2 keer , aldus onze PaNiek. 20.00 tegen SWZ Boso Sneek 35 + 2 , meer dan 1500 wedstrijden aan hoofdklasse tegen over ons aldus onze Nilis. Dat word dus geen makkie. Hans : we gaan compact spelen , 4 verdedigers , en 2 middenvelders. Daarna zien we wel verder. En inderdaad , na 10 min. Staat het nog maar 0 – 1 voor Sneek. Onze Anne word zelfs 2 keer de diepte in gestuurd , maar helaas kan hij net niet bij de bal. Daarna slaat de vermoeidheid wat toe , en na 20 min. staat het 0 – 6. En mogen we blij zijn dat we de wedstrijd met 7 man eindigen nadat onze Wit onze Bakker even moest plagen. Coos : volgende keer tegen deze ploeg ga ik mijn noppen slijpen. Dan om 20.30 onze laatste wedstrijd tegen De Walde 35 + 1 , veel bekenden van voorheen uit hun 2e en 3e , dus mooi op ons niveau. De wedstrijd gaat dan ook gelijk op. In de 7e minuut een mooie uittrap van onze doelman , kopt onze Niek de bal op een werkelijke schitterende manier door op ondergetekende. Maar helaas word deze kans hopeloos verprutst. Dan de 10e minuut , een uitval van de Walde , na een mooie combinatie van hun zijde , kan de spits van een meter of 12 uithalen. Onze Bakker is kansloos. 0 – 1. Nu wij jongens aldus een enthousiast op de wissel staande Nilis. Henk krijgt in zijn felheid nog even een paar noppen met 120 kilo er boven , op zijn schoenen AU Grutte ….. Even later , de 14e minuut , een mooie crosspass van onze Stephan richting onze balvaste spits Timo , deze legt hem zo dood op zijn borst(en) , tikje breed op ondergetekende , welke hem zo kan binnen tikken. 1 – 1. Hierna zijn er nog wat kleine en grote kansjes over en weer , maar gescoord word er niet meer.

2 punten vanavond, en maar 1 keer verloren aldus een zeer tevreden hoofdcoach vd Hoek. 3 wedstrijden betekend 3 uur nazitten aldus onze PaNiek. OK snel douchen en 21.20 in de kantine. 10 man = 10 Amsterdammers , en een schaal bitterballen van de thuis spelende vereniging. En ja dan om 0.20 weer op de fiets richting huis. ( klopt precies Niek B. ) Onze volgende speelronde is op vrijdag 11 Mei , dan spelen we thuis op ons HJSC sportpark , en dan rekenen we op wat meer support.

HJSC groet, WW