Prachtige derde helft na makkelijke zege in Blokzijl

Er zijn een paar wedstrijden waar we altijd erg naar uitkijken. Dat zijn voornamelijk thuiswedstrijden en de uitwedstrijd tegen Blokzijl. Meestal niet vanwege de sportieve prestaties, maar voornamelijk vanwege de gezellige derde helft die daar altijd één groot feest is.

Afgelopen zaterdag was het ook weer zo ver. De geboekte touringcar was een week voor de reis al vol dus gingen we met 43 man richting Blokzijl. Na een rustige heenrit die een klein uurtje duurde waren we mooi op tijd in de Kop van Overijssel. De meeste supporters begonnen met een bakje koffie, en een enkele kon niet langer wachten met het nuttigen van de eerste alcoholische versnapering. Terwijl de spelers aan de warming-up begonnen genoot de rest van een heerlijk zonnetje op het terras van Blokzijl.

HJSC probleemloos door de eerste helft
Natuurlijk leuk en aardig allemaal, maar Blokzijl staat op de laatste plaats en dus moet er gewoon worden gewonnen. Dat had hoofdtrainer Thomas Graven ook vrij duidelijk gemaakt aan de groep in de wedstrijdbespreking in Hommerts.

Gelukkig was de boodschap overgekomen want HJSC was heer en meester. In de gehele wedstrijd is er maar één kans weggegeven. Dat leverde een schot op die niet eens in de buurt kwam van doelman Johan de Boer. Hij beleefde een rustige middag en moest enkel in actie komen bij een paar terugspeelballen.

Herre Bosma breekt de ban
Na een dikke tien minuten kon er voor het eerst worden gejuicht. Herre Bosma was scherp op een afvallende bal die hij ineens op de pantoffel nam. De doelman van de thuisploeg was kansloos.

Eenrichtingsverkeer
We kunnen hier een heel uitgebreid verslag van maken maar dat is onnodig. HJSC creerde kans naar kans en naar 90 minuten voetballen stond de teller op zes. In de eerste helft maakte na Herre Bosma ook Lex Potma (corner ging er ineens in) en Justin Boonstra een goal. Zo was de ruststand dus 3-0 na 45 minuten voetballen.

In de tweede helft was het Mark Jaarsma die uit een penalty de 4-0 maakte. Henk Hoekstra maakte de 5-0 en het slotakkoord was voor Ramon Raap die de eindstand bepaalde op 6-0. Het was dus een gemakkelijk middag die het HJSC-kamp tot tevredenheid stemde. De ploeg doet natuurlijk nog volop mee om een plaats in de nacompetitie.

Grandioze derde helft
Rond 17.00 uur begon het feest in de kantine van Blokzijl. En die kunnen we zeker geslaagd noemen. Blokzijl had de entertainment uitstekend verzorgd en zo vierden beide teams gebroederlijk een schitterende derde helft. Draaiend rad, gastoptredens en kannen vol bier. Alle ingrediënten waren aanwezig en rond de klok van acht stapte HJSC tevreden weer in de bus richting Hommerts. Na een muzikale terugreis waren we rond negen uur weer bij het dorpshuis. Een enkeling stapte het dorpshuis nog binnen maar voor de meesten was het wel klaar.

Zaterdag is NOK de tegenstander
Het was een prachtige middag en wij danken Blokzijl voor de uitmuntende organisatie. Op onze Twitterpagina zijn de nodige filmpjes van deze middag terug te vinden. Dus kijk gerust even hoe het er aan toe ging. Zaterdag is NOK de tegenstander van HJSC. Dat is natuurlijk een tegenstander van een ander kaliber. En een zege zal HJSC enorm helpen in de strijd om een play-off ticket.