Prachtig kampioensfeest voor de HJSC VR1

Zaterdag 14 mei was het zover, tijd voor het grote feest! Doordat Waterpoort Boys een week geleden verloren had van de nummer 11, waren wij al officieel kampioen. Helaas hadden wij de kampioensspanning niet meer voor deze wedstrijd, maar we probeerden te doen alsof we nog niet kampioen waren.

Een andere voorbereiding

Voor af aan de wedstrijd werd er al een beetje bij stil gestaan door de mooie kampioen schalen die op ramen en deuren geplakt waren. Je hebt het vast al door, het plan om te doen alsof we nog niet kampioen waren, mislukte compleet. De coaches en Willem werden alvast bedankt en Timo kon met zijn vel stickers het vliegtuigje vol plakken. Timo zijn toespraak was deze dag kort, namelijk: “Geniet van deze dag dames!”  Aan de lengte van deze toespraak kunnen wij wel wennen. We gingen op de foto met onze nieuwe inloopshirts, die gesponsord zijn door Brownies & Downies Sneek! Daarna moest de focus er op en met de officiële line-up waren we er klaar voor!

Een goed begin is al de helft

Voor het talrijke publiek was er wat onduidelijkheid aan het begin van de wedstrijd. Stond er een jongen in de goal bij Scharnegoutum? Dat klopte, Scharnegoutum wilde ons feestje niet afzeggen en ze hebben alle zeilen bijgezet om een elftal bij elkaar te krijgen. Een jongen op goal of niet, wij wilden scoren!

Dit begon al direct goed. Sacha had de bal en gaf een mooie pass op Irma. Irma speelde 2 man uit en schoot binnen! In de derde minuut stonden we al 1-0 voor. Vervolgens werd het bij ons in de communicatie wat chaos, hoe moeten wij staan? We kwamen erachter dat Scharnegoutum met 6 man in de verdediging stond als wij de bal hadden, hierdoor kwamen wij er moeilijk doorheen kwamen. Ook waren wij zoekende als zij de bal hadden, want dan schoof een deel van de verdediging naar voren. Joukje zat fel op de man en ze kwamen haar niet zomaar voorbij. Ymkje ging de duels goed aan en Corry was ook scherp! Ze kwam een aantal keer snel haar goal uit en voorkwam een goal.

Na ongeveer 20 minuten spelen, werd de bal op het middenveld onderschept en naar Irma gespeeld. Irma had een mooi één-tweetje met Berit. Irma snelde de verdedigster voor bij en kwam alleen op de keeper af. Ze legde de bal breed op Berit en Berit kon binnenschieten! Het werd 2-0 en dit was tevens ook de ruststand!

De tweede helft

In de rust hadden we geen voetbalspeech, maar kregen we de tips en tricks voor een goed kampioensfeest voorgelezen, geschreven door Piet Jan Nauta. Wij waren al een beetje in euforische stemming, toen wij de tweede helft in gingen. Dit was ook wel te merken in ons spel. Scharnegoutum was sterker dan in de eerste helft en rond de 60e minuut viel dan ook de 2-1. Toch bleven wij wel kansen creëren en knalde Jenny een keer op de paal. Jenny kreeg iets later nog te horen dat ze nog 5 minuten zich stuk te rennen. Deze 5 minuten gebruikte ze zeer nuttig, want na een mooie voorzet van Irma, schoot Jenny de bal hard tegen de onderkant lat, maar de bal was wel al over de lijn! 3-1 voor HJSC!

In een uitbraak van Scharnegoutum speelde Scharnegoutum onze verdediging eruit en schoten ze beheerst de aansluitingstreffer binnen. Gelukkig viel de 4-2 na een corner door Isa. Michelle kreeg de bal en tikte deze door naar Irma. Irma schoot met een volley de tweede van haar dag binnen! 

Feest op en naast het veld

Het eindsignaal klonk en we konden het kampioenschap vieren! Na een korte toespraak op het veld van Arjen Visser en Durk van der Gaast, werd de schaal uitgereikt door Ankie Rienstra aan onze vaste aanvoerster Ymkje. Nadat het veeltallige publiek bedankt was, konden wij aan de Apple Bandits, bier en taart!

Na het feestje op het veld, moesten wij van Durk snel douchen, want om 6 uur stond het officiële gedeelte op het programma. Durk, wij blijven vrouwen, dus het duurde allemaal wat langer. Na de officiële huldiging, aan elkaar gepraat door Erro Hofstra en het praatje van de KNVB man mochten we de kar op. Dat ging bij de één wat soepeler dan bij de ander, maar toen iedereen binnenboord was, nam Hans van der Hoek ons door Jutrijp en Hommerts heen en hebben we ook even een uitstapje gemaakt naar Heeg. Met een plaspauze bij hoofdsponsor Funderingstechniek Heeg, het HJSC-lied op de parkeerplaats van VV Heeg en de kleine pauze bij de Heegerhoek, maakten het rondje bijna compleet.

Aangezien onze voorraad van drinken al op was, moesten we nog even snel langs de Plus. Hoewel de Plus al was gesloten, mochten wij toch nog even snel een aantal treetjes halen, zodat wij de terugreis niet droog kwamen te staan. De trouwe, jonge supporters hebben onze rondrit helemaal gevolgd en dat is ook een hele prestatie! De replica schaal is heel gebleven, hoewel een aantal eigenlijk het doel hadden om hem in meer stukken te breken, dan de heren dat 3 jaar geleden deden.

Terug in ‘Oan it Far’ hebben we nog genoten van heerlijke snacks en nog vele sapjes! We kunnen terugkijken op een prachtig kampioensfeest, dat wij met iedereen hebben kunnen vieren! Iedereen die op welke manier dan ook betrokken was bij dit mooie feest, willen wij bij deze heel erg bedanken! Twee jaar geleden zijn wij door deze club omarmd en wij zijn heel erg dankbaar voor de afgelopen jaren en hopen op nog vele mooie jaren bij deze prachtclub!

Veel liefs, HJSC VR1