Pittig uitduel voor HJSC 1 in Hindeloopen, HJSC 2 en VR1 spelen thuis

Na twee vrije weekenden hervat HJSC 1 de competitie met een lastig uitduel tegen Hielpen. Eerder dit seizoen werd er met 2-0 gewonnen ondanks een rode kaart van Lex Potma voor rust. Maar uitwedstrijden in Hindeloopen zijn altijd lastig en in de jacht op eerste plaats kan de ploeg zich geen misstap permitteren. 

Jeugdwedstrijden in Hommerts
09:00 | JO10-3 – Harlingen JO10-1
10:15 | JO17-2 – IJVC/Blauwhuis JO17-1

HJSC VR1 ontvangen koploper in Hommerts
De vrouwen van HJSC zijn uitstekend uit de winterstop gekomen. Die gespeeld, twee gewonnen en een gelijkspel. Inmiddels vinden we de ploeg terug op een keurige zesde plaats. Maar er wacht zaterdag een hele lastige pot tegen de koploper van de competitie. Zeerobben speelde net als ons vrouwenteam elf wedstrijden waarvan het er negen winnend wist af te sluiten. Ze zijn trotse koploper met een puntje meer dan de vrouwen van Oudega.

Eerder dit seizoen bleek Zeerobben met 4-0 een maatje te groot. Maar je weet het nooit, de VR1 van HJSC zijn in prima doen en wellicht kunnen ze de koploper één of meer punten afsnoepen. De wedstrijd begint om 12.30u op sportpark Oan it Far.

HJSC 2 tegen puntloze hekkensluiter
In tegenstelling tot de vrouwen treft It Twadde een tegenstander die er minder lekker in zit. Twaalf duels, nul punten. Dat zijn de statistieken van Heerenveense Boys 7 dit seizoen. Het is dan ook niet verassend dat wij deze ploeg onderaan de ranglijst terugvinden. HJSC 2 staat op plekje zeven en heeft maar drie punten minder dan de nummer vier van de lijst. Wellicht kan HJSC 2 dus nog de subtop bereiken, er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen. Wel moet er dan uiteraard gewonnen worden van de hekkensluiter komende zaterdag. De twee ploegen trappen af om 15.00 uur.

HJSC 1 gaat lastige uitwedstrijd tegemoet in Hindeloopen
In de jaren 70 speelden HJSC en Hielpen al tegen elkaar. Binnen HJSC zijn er dus heel veel mensen die je kunt vragen hoe het voetballen is in Hindeloopen. Steevast zullen termen als “stroperig en winderig” langs komen. Het zijn vaak zware wedstrijden op het moeilijk bespeelbare maar schitterend gelegen hoofdveld. Uitwedstijden tegen Hielpen zijn vaak vechtwedstrijden en eindigen zelden met een ruime marge winstmarge voor één van de teams.

Hoe er gewonnen zal worden maakt ook niemand binnen HJSC 1 uit, als er maar gewonnen wordt. Met maar een puntje minder dan NOK kan HJSC de koppositie ruiken en wil het die positie ook elke week aanvallen. Een misstap tegen de huidige nummer zes zou wel eens hele vervelende gevolgen kunnen hebben.

Ondanks dat uitwedstrijden tegen Hielpen vaak niet uitblinken in schoonheid, de nazit is vaak beregezellig. En dat is zeker het vermelden waard mochten er nog supporters zijn die twijfelden om naar Hindeloopen te komen.

sv Hielpen – vv HJSC
14:30u | Sportpark de Meenskar, Hindeloopen
Scheidsrechter: S. Visser

Selectie HJSC tegen Hielpen
1. Erro Hofstra (K)
4. Aizo Veltman
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Niek de Jager
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma