Overtuigende zege voor VR1 op concurrent Oldemarkt

Na een vrije zaterdag mochten we aan de bak tegen onze directe concurrent, Oldemarkt. Met één wedstrijd en één punt minder was dit een echte zes puntenwedstrijd. Met Jenny terug op de goal en Sacha terug van haar stage, hadden we weer eens een normaal aantal spelers.

We begonnen de wedstrijd sterk. We speelden mooi over, Berit was sterk in de spits en we konden gebruik maken van de snelheid van Martynke en Irma. Michelle had nog een paar mooie steekballen voor Isa en Irma.  In de 17e minuut kwamen we met een mooie aanval op een 1-0 voorsprong. Berit hield de bal vast, waarna ze Irma weg kon sturen. Irma kwam er op snelheid voorbij en gaf voor op Berit, die de bal binnenschoot. 1-0!

Goal of geen goal?

In de 25e minuut stond het al 2-0! Een heel mooi schot van Irma gaat via de onderkant lat over de doellijn. Er ontstaat een beetje verwarring, doordat de grens en een aantal van Oldemarkt beweren dat de bal niet over de lijn was. Na een kort overleg met de grensrechter wordt de goal toch goedgekeurd! 2-0 door Irma!  Drie minuten later was het weer raak door wederom Irma. Ze kwam 1-op-1 op de keepster en ze schoot de bal mooi binnen in de linkerbovenhoek. 3-0!

We voetbalden wel leuk, maar het is niet zo dat Oldemarkt niet op onze kant kwam, we hadden soms moeite met de snelheid van de spitsen en hoe ze het spel weerlegden. Gelukkig waren we wel scherp en hielpen we elkaar heel mooi!

De tweede helft

Met een 3-0 voorsprong gingen wij vrolijk de rust in. In de rust was Timo zo tevreden, dat hij zelfs even niet wist wat hij moest zeggen. Haast een primeur. Wel werden we gewaarschuwd voor onderschatting en dat we geconcentreerd moesten blijven, want ze waren niet slecht. “Het grootste gevaar van HJSC VR1 is als ze denken dat ze geen gevaar lopen”.

Onze tweede helft was niet zo goed als de eerste helft, het liep voor het gevoel al chaotischer en we voelden zelf ook wel dat we minder goed stonden. We kregen dan ook de 3-1 tegen na een goede steekbal van Oldemarkt, waarna ze 1-op-1 op Jenny kwamen. De tweede helft werd wat een heen en weer en Oldemarkt werd wat harder en begonnen, zoals Michelle dat leuk noemt, rugby te spelen. In de 83e minuut kregen we een penalty vanwege hands in de zestien. Michelle moest hem nemen en knalde deze hard tegen de touwen. 4-1!

Vooruitkijken

Met een 4-1 overwinning hadden we deze zes puntenwedstrijd binnengesleept en kunnen we ons opmaken voor de clash tegen de koploper, Zeerobben VR1. Tegen deze ploeg hebben we begin dit seizoen een 4-0 nederlaag geleden, maar dit was ook wel te verwachten. Ze zijn vrijwillig teruggegaan uit de 3e klasse en hebben toen het grootste gedeelte van de wedstrijd op onze helft gevoetbald. We hopen zaterdag op een stunt tegen deze ploeg! Voor nu gaan we nog genieten van onze overwinning, op naar de derde helft!