Ook in Oudega kent HJSC 45+ prima speelronde

Op vrijdagavond de twaalfde oktober mocht H.J.S.C. 45 plus aantreden in het nabijgelegen Oudega. Verzamelen geblazen om 18.30 en gelijk ontstond er al enige verwarring omdat via de app melding werd gemaakt om deze keer niet bij het dorpshuis maar bij ene Klaes  af te spreken. Navraag via diezelfde app leerde dat daarmee bedoeld werd op het hoekje van de Hoep bij Klaes Gerbrandy.( die daar overigens  al een paar weken niet meer woont)

Traditiegetrouw was onze keeper Jan Hielke S. natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen en net toen wij op het punt stonden om een Amber Alert te doen uitgaan dook hij op. Een aantal personen ging te fiets richting Oudega, en de wat mindere alcoholisten onder ons verplaatsten zich per auto. Hans van der H. moest zo ongeveer halverwege spoorslags terug omdat hij zijn portemonnee was vergeten. Nu kun je als bejaarde voetballer je schoenen vergeten, of je scheenbeschermers, of een schone onderbroek, dat is allemaal niet zo erg. Dan leen je wat spullen of je blijft lekker langs de zijlijn staan om je teamgenoten aan te moedigen. Maar voor de derde helft zijn wat centen natuurlijk onontbeerlijk!

Aangekomen in Oudega bleek de selectie te bestaan uit maar liefst 13 man! Succes kent vele vrienden! Een aantal namen wil ik hier nader toelichten. Allereerst de grote afwezige namelijk Niek B. Zijn onnavolgbare voetbalhumor is vele malen groter dan zijn voetbalkwaliteiten en daarom werd hij vooral buiten het veld node gemist. Dan wel aanwezig. Timo W. die zich eerder in de week had afgemeld met een driedubbele hernia maar wonderbaarlijk genezen fris en fruitig bij het beginsignaal aanwezig was. Een nog groter medisch wonder was de terugkeer, na jaren van sukkelen , van Auke van N. die eindelijk zijn voetbalschoenen weer aan mocht trekken en dat niet onverdienstelijk deed. En ook blessurevrij de drie wedstrijdjes doorstond. Hulde!

Dan was daar het debuut van Jeroen van der R. die na een doodgebloede kaatscarrière zij sportieve loopbaan vervolgd op het voetbalveld. Met deze sterke selectie blijkt maar weer eens dat er bij de H.J.S.C. een niet te stoppen stroom van talentvolle veteranen doorbreekt. De eerste wedstrijd werd dan ook moeiteloos in een overwinning omgezet. Renado werd verslagen door een striemende kopbal uit een moeilijke hoek van Wybe J. Geroutineerd wisten wij de nul te houden en krachten te sparen voor de volgende wedstrijd. Maar zoals wel vaker gebeurd loop je als team in opbouw ook wel eens tegen een teleurstelling aan. Van V.V.I. werd met 3-0 verloren maar we zagen genoeg aanknopingspunten om niet al te zwaar aan deze nederlaag te tillen.

Bovendien had V.V.I. een paar spelers meegebracht die normaal gesproken niet op vrijdagavond voetballen maar op een iets hoger niveau op zaterdag hun kunsten vertonen. Onze keeper Jan Hielke S. had het tijdens deze wedstrijd traditiegetrouw weer flink aan de stok met de linksbuiten. En zo valt er ook verbaal altijd wel het een en ander te beleven op vrijdagavond. De derde wedstrijd was tegen aartsrivaal Oudega. en al vrij snel kwamen wij op voorsprong door Willem D. die een lage voorzet attent binnentikte bij de eerste paal. Opnieuw poogden wij deze voorsprong geroutineerd uit te spelen maar een knap schot in de kruising van een van de oranjehemden was onze verdediging te machtig. We probeerden nog wel om een gaatje te vinden in de defensie van Oudega maar het was ook zaak om geen tegentreffer meer te incasseren. Soms moet je in een uitwedstrijd genoegen nemen met een gelijkspel nietwaar?

Met nog een speelronde te gaan staat H.J.S.C. gedeeld eerste met Oudega. De beslissing valt over een paar weken in Idskenhuizen. Meestal volgt er dan nu een verslag van de roemruchte derde helft, maar omdat we drie wedstrijden hebben gespeeld volgt er nu een kort verslag van de vierde helft. Iedereen had voldoende centen meegebracht die werden omgezet in alcoholisch vocht. Durk van der G. won de meeste prijzen bij het draaiend rad. Er waren lekkere hapjes. Het was erg gezellig. En iedereen is gezond en veilig thuisgekomen.

Met vriendelijke groet, Bauke Gietema