Onnodige nederlaag voor HJSC in Sneek

HJSC heeft zaterdagmiddag met 4-2 verloren van Waterpoort Boys. Onnodig want HJSC zat prima in de wedstrijd. Na een 1-0 achterstand werd voor de rust nog gelijk gemaakt door Piet Jan Nauta. Na rust verspeelde HJSC het in korte tijd door snel drie goals tegen de krijgen. Herre Bosma maakte nog wel de 4-2 maar dichterbij kwam HJSC niet.

HJSC lijkt het seizoen te gaan verlengen
Nacompetitie is zo goed als zeker na de nederlaag van zaterdag. Kijkend naar het programma en de uitslagen van afgelopen weekend kunnen wij dat wel concluderen, of er moet nog een klein wonder gebeuren. Nacompetitie is natuurlijk geen ramp en bovendien heeft HJSC het voordeel dat het twee keer thuis mag spelen.

Even terug naar Sneek. HJSC speelde een prima pot, gaf weinig weg tegen de nummer twee van de ranglijst en deelde zelf ook wat speldenprikjes uit. Er leek niets aan de hand tot dat een bal het strafschopgebied van HJSC werd ingeschoten. Doelman Johan de Boer en Mark Tesselaar twijfelden beiden, communiceerde ook niet en dus zei de spits van Sneek dankjewel.

Prima gelijkmaker
Ook na de tegengoal bleef HJSC prima voetballen. De 1-1 was dan ook niet onverdiend. Sander Sijbranda wist aan de rechterkant zijn man te passeren en de bal voor de goal te spelen. Piet Jan Nauta stond op de juiste plaats en faalde niet. Voor de rust gebeurde er verder vrij weinig. Johan de Boer voorkwam nog wel de 2-1 vlak voor rust met een uitstekende reflex.

In de tweede helft begon Waterpoort Boys sterk. Het was de defensieve linie van HJSC die het druk kreeg en zelf aanvallen was er even niet bij. Toch kreeg HJSC heel makkelijk de doelpunten tegen. De 2-1, 3-1 en de 4-1 vielen vrij snel achter elkaar. Voornamelijk door half ingrijpen en slechte keuzes. Gezien de eerste helft volstrekt onnodig en doodzonde.

Herre Bosma maakte nog de 4-2 en Pieter Wiersma was dicht bij de 4-3, maar dat mocht niet meer baten. Zaterdag is Sleat de tegenstander in Hommerts. Deze wedstrijd begint om 15:00 uur.