Onnodig grote nederlaag voor HJSC 2

Na een week rust in verband met de vele blessures binnen de club, mocht HJSC 2 op zaterdag 3 oktober weer aan de bak. Het derde elftal van Oudehaske was deze keer de tegenstander. Helaas was in Oudehaske, net als in heel Nederland, geen publiek welkom langs de zijlijn. Ook moesten de spelers van ‘It Twadde’ zich alvast omkleden in Hommerts.

HJSC begon prima aan de wedstrijd. Ferdi Osinga kreeg direct al een enorme kans om te scoren, maar oog in oog met de doelman van Oudehaske vergat hij de trekker over te halen. Dat was overigens sowieso een probleem bij HJSC deze wedstrijd. Zo leken Gosse van der Heide en A-junior Henk Hoekstra enkele malen in een kansrijke positie te komen, maar in plaats van te schieten, werd te vaak geprobeerd nog een mannetje uit te kappen. Na een minuut of twintig kantelde de wedstrijd langzaam. Oudehaske kwam er steeds vaker gevaarlijk uit en keeper Lars Palijama moest een paar keer ingrijpen. De thuisploeg nam uiteindelijk toch de leiding. Een middenvelder van Oudehaske begon aan een opportunistische rush en werd niet aangepakt door de HJSC-defensie. Doelman Palijama had deze keer geen antwoord op de inzet: 1-0. Vlak voor rust stond HJSC even flink onder druk. Oudehaske was dichtbij de tweede treffer, maar gelukkig voor de groenhemden kopte een aanvaller van Oudehaske over.

HJSC zette na rust wat meer druk naar voren, maar grote kansen leverde dit niet op. Oudehaske pakte al snel het initiatief weer over en het was aan Lars Palijama te danken dat de tweede treffer lange tijd uitbleef. Halverwege het tweede bedrijf viel de 2-0 alsnog. Een voorzet vanaf de linkerkant werd knap binnengetikt door de spits. Nu moest HJSC iets proberen te forceren en Dennis van Gosliga kreeg ook een prima kans om It Twadde terug te brengen in de wedstrijd. Zijn inzet belandde echter net naast het doel. Na een counter uit het boekje werd het 3-0 voor Oudehaske en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. HJSC liet het daarna lopen en dat mag de ploeg zich kwalijk nemen. Een mooi geplaatst schot van buiten het strafschopgebied leverde de 4-0 op en na een fout in de opbouw van HJSC werd het ook nog 5-0. Snel daarna maakte de scheidsrechter een einde aan deze sportieve wedstrijd. Dat HJSC met een nederlaag van het veld stapte, was gezien het spelbeeld en de kansenverhouding wel terecht. Dat de uitslag echter zo hoog uitviel, was onnodig. Volgende week heeft HJSC een kans op revanche. Dan neemt It Twadde het in Hommerts op tegen SC Bolsward 4.