Ongebruikelijk royale zege voor HJSC tegen Hielpen

HJSC heeft een ongewoon ruime zege in Hindeloopen tegen Hielpen geboekt. Na een 0-1 ruststand door een goal van Herre Bosma liep HJSC in de tweede helft uit na 2-5. Ook de concurrentie liet geen steken vallen en daarom blijft het onvervalst spannend in de top van de vijfde klasse. 

Hoofdtrainer Thomas Graven bleef tegen Hielpen vasthouden aan de formatie die ook de laatste weken acteert. HJSC is na de winterstop prima in vorm en dus is er geen reden tot wisselen. Ook niet tegen Hielpen waar HJSC historisch gezien nooit makkelijk wint. Wedstrijden in Hindeloopen zijn vaak vechtwedstrijden die lang spannend blijven en waar HJSC regelmatig punten verspeeld.

Klik hier voor het verslag van SV Hielpen

Gezien de titelrace waarin HJSC in is verwikkeld zou puntverlies tegen Hielpen wel eens hele vervelende gevolgen kunnen hebben. De belangen waren bij iedereen binnen de HJSC-selectie duidelijk. Dat zorgde wel voor een wat nerveuze openingsfase waarin beide ploegen afwachtend speelde. Onder trouwens prima weersomstandigheden ging het balletje bij HJSC makkelijk rond, maar zonder groot gevaar.

Herre Bosma breekt de ban voor HJSC
Hielpen kon sowieso weinig creëren en dus was het wachten op de kansen voor HJSC. Via voornamelijk de linkerflank creëerde HJSC het nodige gevaar maar het duurde toch even voordat de eerste kansen kwamen. Herre Bosma na een dik halfuur verantwoordelijk voor de voorsprong van HJSC. Hij krulde de bal keurig in de hoe langs de kansloze doelman van de thuisploeg.

Hielpen wel gevaarlijk na de HJSC-treffer
Vlak na de openingstreffer van Herre kreeg HJSC nog een grote kans. Jelger de Boer had moeten scoren maar raakte de buitenkant van de paal. Na dit moment kwam de thuisploeg pas op stoom. Achter elkaar kon de thuisploeg twee maal vlak achter elkaar afdrukken. Maar ook tweemaal lag doelman Erro Hofstra in de weg en wist zo de voorsprong voor zijn ploeg te behouden. Later werd er ook nog een bal van de lijn gehaald waardoor HJSC met het nodige kunst en vliegwerk met een voorsprong de rust in ging.

Doelpunt meteen na de rust
Meteen vanaf de aftrap kwam HJSC op een 2-0 voorsprong. Aftrap HJSC, lange bal op Ramon Raap die eerder bij de bal was dan de doelman. Hij wipt de bal over de keeper maar de bal leek nog net door een verdediger van de lijn gehaald te kunnen worden. Wat er toen precies gebeurde is wat vreemd maar hij leek zich in de bal te verslikken waardoor de bal toch over de lijn ging. Een uitstekende start van de tweede helft.

Hielpen doet wat terug
Na de verdubbeling van de score leek HJSC op weg naar een grotere zege want het speelde best aardig. Toch kwam de spanning in de wedstrijd terug toen de spits van Hielpen alleen op doelman Erro Hofstra af kon en de bal droog in de hoek wist te schuiven, en zo leek de spanning in de wedstrijd helemaal terug. Toch leek dit wel wat mee te vallen want HJSC was nog altijd de bovenliggende partij en via Henk Hoekstra viel de 1-3 niet heel veel later.

Een uitstekende lange bal viel buiten het strafschopgebied precies tussen Henk en de doelman van Hielpen. Met het nodige geluk kreeg hij de bal mee en kon deze in het lege doel schuiven. Zo was de marge weer twee en de spanning weer enigszins afgezwakt.

HJSC loopt verder uit in de slotfase
Justin Boonstra wist aan alle onzekerheid een einde te maken door tien minuten voor tijd de 4-1 te scoren. Herre Bosma zorgde niet veel later met zijn tweede van de middag voor een royale 5-1 voorsprong. Helaas wist de spits van Hielpen tussen twee HJSC-verdedigers nog de 5-2 te maken. Dat bleek de laatste van de middag en zo kan HJSC terugkijken op een prima middagje in Hindeloopen.

Titelstrijd blijft enorm spannend
HJSC blijft op de tweede plaats staan met een puntje minder dan koploper NOK. Ook RKO staat op plaats drie gevaarlijk dichtbij met maar een punt minder dan HJSC. Zaterdag neemt HJSC het in eigen huis op tegen Blue Boys. Dit duel begint zoals gewoonlijk om 15:00 uur.

Gezellige nazit na de wedstrijd
Uitwedstrijden in Hindeloopen staan ook bekend om de gezellige nazit. Dat was deze editie niet anders met een gezellige afloop in de prachtige kantine van Hielpen. Een deel van de HJSC-selectie is nog in de kroeg beland in Hindeloopen waar het nog een mooi feestje heeft gevierd.

Hielpen 1 – HJSC 1
Basisopstelling: Erro Hofstra, Piet Jan Nauta, Bert Veltman, Lammert Wiersma, Aizo Veltman, Mark Jaarsma, Jelger de Boer, Herre Bosma, Justin Boonstra, Henk Hoekstra en Ramon Raap.
Bank: Niek de Jager, Hein Kemme, Bart van Kalsbeek en Redmer van Netten.

Stand bovenin de vijfde klasse A

Wed W G V Pnt DV DT
1 SV NOK 14 11 2 1 35 33 12
2 HJSC 14 11 1 2 34 39 13
3 RKO 14 11 0 3 33 44 18

Programma HJSC 1 de komende weken

HJSC VV Blue Boys 15.00 uur
TOP ’63 HJSC 14.30 uur
HJSC LSC 1890 15.00 uur
HJSC SV NOK 15.00 uur
RKO HJSC 15.00 uur
HJSC SV Mulier 15.00 uur
HJSC Bakhuizen 14.30 uur
18-05-2024 UDIROS HJSC 14.30 uur