Nipte nederlaag voor vrouwen 1 tegen WPB

Zaterdag 25 september vertrok HJSC dames 1 naar Sneek om een wedstrijd te spelen tegen WPB. Ze zaten vol spanning, aangezien ze een revanche wouden nemen, want vorig seizoen verloren ze met 7-3. Na een toespraak van de leiders en de warming-up ging de wedstrijd van start.

Ze gingen er gelijk vol voor alleen kwam WPB ze toch al snel voorbij, wat leidde tot een 1-0 achterstand voor HJSC. HJSC had door dat er wat moest gebeuren, want ze konden zich niet zo makkelijk uit het spel laten slaan. Michelle kwam vlak voor de rust heel wat spelers voorbij, alleen werd ze neer gehaald in het 16 meter gebied, wat leidde tot een penalty voor ons, helaas zat de keepster van hun er goed bij en gingen we met een 1-0 achterstand de rust in.

In de rust bespraken we de eerste helft, de meningen waren alleen wel wat verdeeld, de ene vond dat het beter kon, terwijl de andere zag dat we een mooi spel aan het spelen waren. De leiders vonden het wel goed gaan en hadden er vertrouwen in, na de limonade en een banaantje gingen we vol goede moed weer het veld op.

De tweede helft begon goed Michelle bracht ons op een gelijk stand, zo op de binnen kant van de linker paal het doel in. We speelden sterk en na een mooie actie van Berit, schoot ze de bal naar Michelle die de bal zo naar binnen kegelde. Helaas kwam WPB ons ook een aantal keer voorbij gelukkig zat onze keepster Corry er goed bij, alleen wou onze speelster Ymkje haar een handje helpen en maakte voor het doel een hands en werd het veld afgestuurd, waardoor wij met 10 man verder moesten spelen. Ook had WPB hierdoor een penalty die ze zich goed wisten te benutten en we 2-2 stonden. HJSC gaf alles en wilden winnen, alleen viel het ze zwaar met 10 man en hierdoor kwam WPB ze nog een keer voorbij en scoorden. HJSC verloor de wedstrijd helaas met 3-2, ondanks dat ze hard gestreden hadden en een goed spel hadden geleverd.

Zaterdag zullen ze er alles aandoen om te winnen, ze moeten thuis in de Hommerts tegen Mulier om 15:00.