Nipte nederlaag voor VR1 tegen EBC/Delfstrahuizen

Deze zaterdag hadden wij wat opstartproblemen… We vertrokken ‘s ochtends in de regen, maar wat bleek…. de  tas met shirts, ballen etc. vergeten. Gelukkig waren er in de Hommerts nog wat heldere mensen en die hadden even gebeld, dus eind-Hommerts keerde er nog een auto om, om de materialen op te halen. Eenmaal in Oosterzee bleek ook nog eens dat er schone shirts die vorige keer niet gebruikt waren, nog in Hommerts lagen… een lekkere start. Dan maar keeperskleding aan en shirts door wisselen.

Koppies d’r bij!
Eenmaal aan de aftrap ging de koppies op scherp, of nou ja bijna want de scheids floot na 10 seconden af, want de grensrechters stonden aan de verkeerde kant. Delfstrahúzen die speelden lekker over maar ook wij waren op scherp. Martynke haar snelheid kwam goed van pas in de verdediging. Myrthe was weer op dreef op het midden en slide er een aantal keer lekker in. “Dit glijdt wel lekker zo.” Dit was een leuke quote die voorbijkwam.

Het was een redelijk gelijk beeld, al had Delfstrahúzen wel de betere kansen in het begin. Rond de 20e minuut kregen wij de 1-0 tegen in de rebound. Erg zonde.

Kansen
Gelukkig bleven wij voetballen en creëerden we een aantal grotere kansen. Zo werd onder andere Myrthe een keer mooi weggestuurd door Irma en was Iris een keer mooi on tour richting het doel. Een goede bal van Isa op Irma leidde de gelijkmaker in. Irma kon na een mooi 1-2tje met Berit voorbij haar man komen en binnenschieten in de korte hoek. 1-1! Vlak voor rust kregen wij in een opbouwend foutje nog zuur de 2-1 tegen en moesten wij met een achterstand de rust in.

Een nieuwe aanwinst
Ontevreden mochten wij niet zijn. Dus na de rust bleven wij gewoon verder gaan met knokken. Onze nieuwe aanwinst Lineke kwam erin en kon met haar linkerbeen ons komen versterken. Ze traint sinds een aantal weken met ons mee en is nu weer begonnen met voetballen!

In de tweede helft waren wij redelijk gelijk. Onder andere Michelle kreeg nog een paar kansen, maar zij knalde helaas tot tweemaal toe tegen de paal aan. In de laatste minuut kregen wij nog een corner en gingen wij bijna allemaal naar voren om toch nog een poging te doen voor de gelijkmaker, Deze corner leidde helaas tot niets en zo verloren we met 2-1 tegen Delfstrahúzen in een wedstrijd die alle kanten op had kunnen vallen. We speelden een prima wedstrijd, maar zonder resultaat.

Vooruitkijken
Komende zaterdag hebben wij vrij en we komen pas 2 november weer in actie. We spelen dan tegen Sneek Wit Zwart VR2 om 15:00 in Hommerts. Een leuke derby, die de vorige jaren vaak gewaagd was. Meestal trok Sneek aan het langste eind, maar de laatste ontmoeting was een ruime overwinning voor ons. Tot dusver heeft Sneek alleen de eerste wedstrijd gewonnen in de competitie. We hopen op jullie support en graag zien we jullie 2 november bij  Oan ’t far!