Nick en Simon gooien dames geen roet in het eten

Ondanks dat een groot deel van de selectie snikkend op de tribune zat bij het afscheidsconcert van Nick en Simon werd er toch een goed resultaat behaald tegen Dronrijp/Foarut VR1.

Na een gelijkspel en een overwinning hebben we een stijgende lijn te pakken. Deze lijn willen wij vasthouden, want wij zijn al 3 weken ongeslagen (inclusief een vrije week), vertelde Timo ons. Een uitzonderlijke reeks. Door een groot aantal missende speelsters was het vertrouwen voor de wedstrijd nog niet zo groot. De uitspraak “bid voor wat geluk” liet het vertrouwen wel zien. De succesberichtjes van de missende dames, die voor een groot deel bij Nick en Simon waren, gaven toch het gevoel van: ‘al ben ik zo ver weg, het geeft wat troost nu ik dit zeg.’

Met een warming-up van vallen en opstaan moest de wedstrijd van start gaan. We stonden verdedigend opgesteld en moesten  strijden voor elke meter. In de eerste helft té verdedigend, kregen we te horen. Volgens de scheids ligt de 16-meterlijn bijna op de 20-meterlijn en hierdoor ontsnapte Jenny aan rood voor hands. Irma en Martynke kwamen wel een aantal keer voorbij hun verdediger, maar 2 tegen 4 is een lastig verhaal. Een schot op de paal van Irma na een voorzet van Martynke was voor ons het hoogtepunt van de eerste helft. Eind eerste helft kregen we nog een treffer tegen van een afstandsschot en gingen we dus met een 1-0 achterstand de rust in.

De omkeer
Na een bakje Michelle-thee konden we er in de tweede helft tegen aan. Met wat meer ervaring op het middenveld was er een dag en nacht verschil met de eerste helft. Vlak na rust maakte Irma de gelijkmaker na een mooie dieptebal. Helaas kregen we vlak daarna de 2-1 tegen. We speelden beter en nog geen 5 minuten later werd de 2-2 binnengetikt. Het was een heen en weer, want weer niet veel later kregen we een penalty tegen na een aangeschoten hands. We konden niet meer dan het accepteren, want de scheids zag alles supergoed met zijn bril van af de middencirkel. Nu stonden we 3-2 achter. Steeds weer kwamen we terug, dus waarom nu niet? Irma was door een dieptepass weggestuurd en gaf de bal af aan Martynke. Zij schoot de bal binnen in het hoekje! 3-3!

De eerste minuten van…
Met nog 20 minuten op de klok maakte Mirthe van Pelt haar debuut bij de dames. Dit deed ze uitstekend in de duels met haar fysieke tegenstandster!

Al 4 weken ongeslagen
In de slotfase zette Irma ons op voorsprong, toen ze de verdediging klopte op snelheid. 3-4! Kon er nu niet afgefloten worden?? In de laatste 5 minuten kregen we na een corner de 4-4 tegen… zonde! Na een paar kleine kansjes werd er afgefloten. Voor de wedstrijd weinig hoop, maar hoe hadden we dit nu gedaan?? Voor alle Johan Cruijffjes onder ons: ja, de bal is rond. We hadden een punt gepakt en dus weer niet verloren! Op de terugweg werd leve de vrouw en andere hitjes gedraaid, zo is Nick en Simon bij iedereen.

Kijk omhoog
Met dit punt kruipen we weg bij Franeker, ook al hebben ze 4 wedstrijden minder, en kunnen we voorzichtig naar boven kijken, naar de 10e plek. Deze is momenteel van DTD, die 6 punten boven ons staat. Om daar te komen moeten wij nog wedstrijden winnen.

Woensdag 12 April treffen wij SWZ VR2 om 20:00 in Sneek, maar nu zijn we meer compleet. De vorige keer hadden we een wereld aan kansen, maar verloren we toch met 0-2. Hopelijk pakken we nu wel de 3 punten. Komende zaterdag spelen we uit tegen Oudega om 14:00. Een echte derbywee dus! Bij beide wedstrijden is alle support welkom!