Minimale zege voor de VR1 in Emmeloord

Na een nederlaag tegen de buren Oudega vorige week, moesten we de draad weer oppakken. En zo reisden we af naar Emmeloord om hier tegen Flevoboys vrouwen 2 te spelen.

Wakker worden
Dat het voor ons nog te vroeg was bleek wel in de warming-up. We oogden nog niet helemaal wakker en moesten erg wennen aan het kunstgras. Dit was ook echt de eerste 20 minuten van de wedstrijd terug te zien. We waren erg zoekende naar posities, overnemen en waren overal te laat. Gelukkig voor ons werd de 1-0 van Flevoboys werd afgekeurd door buitenspel. Niet veel later kregen we de 1-0 tegen door een penalty. De vleugelaanvalster van Flevoboys werd pootje gehaakt en de scheids wees direct naar de stip. Jenny had de goede hoek nog gekozen, maar kon de bal net niet keren. De 2-0 ging er bij een corner in. Het verhaal van Timo en Toutti werd weer eens duidelijk zichtbaar gemaakt….

Met achterstand de rust in
Na ruim 20 minuten spelen werd de chaos iets beter. Niet dat we in de eerste twintig minuten niks creëerden, maar nu werden dit meer en gevaarlijker. Na goed druk zetten op de keepster van Michelle, onderschepte zij de bal, speelde twee verdedigers uit en schoot hard binnen. 2-1! Met deze achterstand gingen wij ook de rust in. In de rust waren Timo en Toutti ontevreden over het onheil wat wij op onszelf afriepen, echter waren wij meer gefrustreerd over het feit dat wij geen limonade of thee kregen. Want hallooo, wij hebben toch suikers nodig!

Goed, dat wij beter moesten spelen dan in de eerste helft, was duidelijk. Dit ging in de tweede helft ook echt beter. Dat leek niet zo in het begin, omdat wij de 3-1 ook nog even om de oren kregen, maar daarna keerde het tij. Wij werden alsmaar gevaarlijker en begonnen ook nog eens leuk te combineren. Dat er een doelpunt in de lucht hing, was duidelijk.

Een ommekeer
Irma was na een mooie steekbal de diepte in gestuurd, ze kwam 1-op-1 op de keeper en vanaf bijna de achterlijn schoot ze de bal over de keepster heen zo het zijnet in. In het begin was iedereen in de war, zat de bal er nu wel in, of ging hij door het net? Na een klein realisatiemomentje was het toch echt3-2. Een paar minuten later maakte Michelle de 3-3 door een hard schot over de grond van buiten de zestien!
Weer een aantal minuten later kregen we een vrije trap nadat Michelle onderuit werd gehaald. Irma nam deze met links. De bal werd nog geraakt door de keepster, maar niet voldoende en vloog alsnog het net binnen. 3-4!!!
We creëerden nog meer kansen, maar deze gingen er niet meer in. Zo wonnen hadden we de wedstrijd in ongeveer 25 minuten omgedraaid van een 3-1 achterstand naar een 3-4 overwinning.

Vooruitkijken
Volgende week staan we weer op scherp tegen Balk VR1 thuis in de Hommerts. Een vermoedelijk gewaagde tegenstander. Zij hebben tot nu toe 3 punten uit twee wedstrijden. Alle support is welkom, dus graag zien wij jullie zaterdag om 12:30 op Sportpark Oan ’t far.