Matige eerste helft nekt HJSC tegen VHK

HJSC heeft de prima thuisoverwinning op Oudehaske geen passend vervolg kunnen geven. Uit tegen VHK in Sint Jansklooster ging de ploeg met 5-2 onderuit. Een teleurstellende eerste helft, die eindigde met een 4-1 achterstand, werd gevolgd door een betere tweede helft waarin HJSC zich herpakte.

De wedstrijd begon nog goed voor HJSC, dat al na twee minuten een penalty kreeg toegekend. Redmer van Netten werd neergehaald toen hij doorbrak, waarna Mark Jaarsma mocht aanleggen voor de strafschop. Hoewel de scheidsrechter verder goed floot, had hij voor deze overtreding misschien wel een donker gekleurde kaart kunnen trekken.

Korte vreugde na vroege voorsprong
Mark Jaarsma schoot de penalty feilloos binnen, waardoor HJSC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Helaas kon de ploeg niet lang genieten van deze voorsprong. Binnen twintig minuten stond er 4-1 op het scorebord, en een pijnlijke middag leek in de maak.

HJSC is het helemaal kwijt
De gelijkmaker viel uit een corner, de 2-1 kwam via een penalty, de 3-1 was een afstandsschot dat prachtig in de kruising verdween en de 4-1 volgde na een goed uitgespeelde aanval. Bij HJSC wilde ondertussen niets lukken, tot grote frustratie van hoofdtrainer Joeri van Leeuwen, die dat tijdens de rust duidelijk liet merken.

Sterke tweede helft van HJSC
In de tweede helft liet HJSC een duidelijk beter spel zien. Simpele zaken zoals positiespel en coaching verliepen een stuk soepeler. VHK kreeg nauwelijks kansen, al wist HJSC zelf ook niet veel te creëren. De wedstrijd leek rustig richting het einde te gaan, maar er gebeurde toch nog wat in de slotfase.

VHK had de kans om op 5-1 te komen, maar de spits schoot voor open doel opmerkelijk genoeg over de ballenvanger, wat bijna indrukwekkender leek dan de bal simpel in het doel te schieten. HJSC ontsnapte en kwam zelfs vlak voor tijd terug tot 4-2 dankzij een treffer van Ramon Raap. Toen de doelman van VHK vervolgens bijna in de fout ging, was 4-3 dichtbij, maar het ontbrak HJSC aan het nodige geluk.

Slotakkoord voor de thuisploeg
In de blessuretijd moest HJSC alsnog een vijfde tegendoelpunt incasseren. Een vrije trap van VHK werd in eerste instantie gestopt door doelman Erro Hofstra. Ook in de rebound hield hij zijn doel schoon, maar bij de derde poging was hij kansloos. De eindstand kwam daarmee op 5-2, maar HJSC kan terugkijken op een goede tweede helft. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd.

Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd

Aanstaande zaterdag ontvangt HJSC op het eigen sportpark v.v. Sleat, een directe concurrent. Deze wedstrijd begint, zoals gebruikelijk, om 15:00 uur.