Matig HJSC kan achterstand niet meer repareren

Het is HJSC niet gelukt om de zege van vorige week op TOP’63 een goed vervolg gegeven. Tegen Bolsward kwam het op een 0-3 achterstand en dat was te veel van het goede. Sander en Pieter scoorden nog wel maar de gelijkmaker viel niet meer.

Lees hier de voorbeschouwing uit het wedstrijdboekje

HJSC begon ontzettend zwak aan het duel. Van het frivole spel van een week eerder was weinig meer over. Het lukte HJSC niet om een bal lang in de ploeg te houden, en dan wordt voetbal een heel lastig spelletje. Bolsward combineerde daar in tegen erg makkelijk en kwam ook al na acht minuten op voorsprong. Een droge schuiver van een meter of 18 van de goal van Johan vloog er in. En ook na de goal bleef het spelbeeld hetzelfde. HJSC verloor snel elke bal, Bolsward voetbalde makkelijk, en af en toe was er een kans te noteren.

De tweede goal van de bezoekers viel na een minuut of 25. Makkelijk combineerde Bolsward door het strafschopgebied om vervolgens raak te schieten. Het was dat Johan er ook genoeg uit wist te houden, anders was de ruststand geen 0-2 geweest. HJSC raakte via Pieter Kor nog wel de lat, maar dat was ook het enige wapenfeit. De boodschap van Broer Wiebe was duidelijk in de rust. Achterin 1 op 1 en zorgen dat die aansluitingstreffer snel geforceerd werd.

Voetballend was het de tweede helft wel een stuk beter. Voetballend ging alles even wat makkelijker bij HJSC. De aanvallers werden beter gevonden en de druk op de defensie van Bolsward werd opgevoerd. Net als je dacht dat de 1-2 elk moment zou kunnen vallen vloog de bal er achter Johan voor de derde keer in. Mark verslikte zich in de bal en gaf de spits van Bolsward vrij baan om richting het doel van HJSC te gaan. Het buitenkansje werd niet onbenut gelaten.

Het leek een verloren middag tot dat Sander de bal kiezelhard in de goal kopte. Prachtig tegendraads en met behoorlijke snelheid was de doelman van Bolsward kansloos. Hoop doet leven, en HJSC leek er in te geloven. Zeker toen Pieter tien minuten voor tijd werd gevloerd en een penalty kreeg. Deze werd prachtig raak geschoten en de marge was nog maar één.

Nils was nog het dichts bij de gelijkmaker. Zijn vrije trap eindigde op de lat. De 3-3 viel niet meer en HJSC stond met lege handen. Een waardeloze vertoning in de eerste helft kon niet meer worden gerepareerd. Zaterdag is Waterpoort Boys de tegenstander. Dit duel begint op half 3 op het Schuttersveld in Sneek.

HJSC – Bolsward 2-3 (0-2)

HJSC: Johan de Boer(K), Erro Hofstra, Nils de Lange, Mark Tesselaar(C), Toussaint Boonstra, Tristan Kouwenhoven, Marko Hoekstra, Sander Sijbranda, Pieter Wiersma, Justin Boonstra en Pieter Kor Spoelstra. Op de bank begonnen Jarno Hofstra, Jetze Wiersma, en Herre Bosma.