Mannen HJSC 45+ zijn weer los

Vrijdagmiddag 14 September 2018 , mei alle fjildmannen , kleedboxen poetsers en ome Durk eerst even op e jierdei by Heit , 70 jier hjoed deze beste man , oan de Radler 0.0 ? Ja vanavond de eerste ronde van ons 45 + seizoen. 19.00 vertrekken bij het doarpshus , 19.30 voetballen aldus onze hoofdleider Hans vd H. in onze groepsapp. 19.00 , 9 man aanwezig. Wie mist er ? De Bakker ? neen deze is zowaar op tiid.  Wiebe komt er nog aan sprinten , sa straks earst mar even op wissel. En zo gaan we met 10 man richting vv Renado : Sjors , Leo , Timo , Bauke , Coos , Wiebe , Jan Hielke , Hans , assistent coach PaNiek en ondergetekende. Na een mooi toertochtje door Sint Nicolaasga , zijn we 19.27 in kleedbox 1 , onze tegenstanders van vanavond staan al lang en breed op het veld. Onze enigste supporter van vanavond , Ome Durk , is gelukkig ook al aanwezig.

19.30 onze eerste wedstrijd tegen onze leeftijdsgenoten van vv Oudega. Timo : een goede warming up is voor de talentlozen. En dat blijkt maar weer , wij de aftrap , en na de bal over 14 schijven te hebben rond gespeeld , geeft Coos de bal voor op onze hoofdcoach Hans , en deze schiet de bal zo achter de verbouwereerde Foeke Poe van Oudega. 1-0  na 1 minuut. In de 7e minuut kan ondergetekende de bal zo binnen tikken na een mooie diepe bal van Leo. 2-0 , dit liket der op, aldus onze enigste supporter. Hierna krijgt Oudega het betere van het spel , maar dit alles leidt tot slechts 1 doelpunt voor hun. Vlak voor tijd maken ze de 1-2 , hierna word er niet meer gescoord , zodat we onze eerste overwinning van het seizoen al binnen hebben ( geheel vorig seizoen in de 35 + niet 1 keer gewonnen ) ? Hierna hebben we gelukkig 10 minuutjes pauze , dat hebben we ook wel even nodig.

20.00 onze tweede wedstrijd van deze avond , tegen gastheer vv Renado. Dit is andere koek , grote stevige kerels van net 45 jaar. Zij hebben het betere van het spel , maar onze verdediging onder leiding van Sjors , Wiebe , Coos en Niek staat als een huis. En anders staat onze doelman Bakker wel paraat. In de 11e minuut een uitval van ons , Bauke speelt diep op Leo , deze zet voor en Hans kan de bal zo binnen tikken denk je , maar hij wordt vastgehouden , de scheids heeft de fluit al in de mond , maar ondergetekende kan ten koste van een blauwe wreef nog net binnen tikken. 1-0 voor ons. No folhâlde!, aldus een emotionele supporter. Maar helaas , vlak voor tijd maakt Renado de verdiende gelijkmaker helaas. 1-1. Mar wer net ferlern aldus onze assistent coach.

20.30 na 10 minuutjes rust onze derde en laatste wedstrijd van deze brodzige avond.  Tegen onze oude bekenden van VVI 45 + ( mei it voormalige Tredde hebben we vaak tegen dizze mannen spile , wer is Willem Foekema ? gelukkig is het vanavond zonder grensrechter ? ) Na een minuut of 5 gebeurt er iets wonderbaarlijks. Timo stuurt Niek de diepte in , deze doet net of hij schiet , de keeper van VVI gaat naar de grond en Niek schiet de bal zo over hem heen in het doel. 1-0 voor ons. Niek : wisselen , dit is mijn 2e doelpunt ooit voor de HJSC , mijn eerste was 50 jaar geleden in onze F-jes , toen kreeg ik per ongeluk een bal op mijn knie die de goal in vloog !!  Wel heb ik al 7 eigen doelpunten gemaakt in mijn HJSC carrière.  Maar dan die wissel , dat had niet gemoeten , van af de aftrap maakt VVI de gelijkmaker , 1-1 , onze verdediging stond nog niet goed in positie , dus de wijze les van vanavond voor de volgende keer : niet achter de goal wisselen , maar aan de zijkant van het veld.  In de 12e minuut komt VVI zelfs om een 2-1 voorsprong , na een mooie voorzet kopt Knilles de bal knap tegendraads achter onze kansloze Bakker. Even later , een uitbraak van ons over de linkerkant , Wiebe stuurt Timo de diepte in , de helft van de lichtmasten valt uit ? ,

Timo ( 2 assists in 1 wedstrijd , dat heb ik nog nooit presteert ) kapt zich knap vrij , en schiet de bal keihard voor de goal , zo op het hoofd van onze voormalige voorzitter Bauke , de bal stuit onderkant kruising op de grond , zo achter de lat. 2-2. Dit blijft gelukkig de stand mede door nog 2 prima saves van onze prima oplettende doelman.

21.00 douchen en met z’n 11-en de kantine in. 3 gespeeld , niet verloren , en een tweede plaats op de ranglijst. Hier hadden we van te voren voor getekend. Na 1 biertje , kaas , worst , de nodige partysnacks , en 6 rivella , om 23.30 richting HJSC , ( de helft moet morgen weer in actie voor de millennium loop ).

Over 2 weken op vrijdag 28 september spelen we weer tegen dezelfde ploegen , maar dan thuis op ons eigen HJSC terrein , dan gaan we weer voor de punten , en dan hopen we op wat meer supporters. Aanvang: half 8. Zegt het voort!!