Latertje voor HJSC 1, thuiswedstrijd voor de VR1 en HJSC 2

Na de vervelende sneeuwonderbreking van vorige week gaan we zaterdag weer gewoon voetballen. In Hommerts spelen twee jeugdteams en twee seniorenteams. HJSC 1 speelt in Sneek. 

Jeugdprogramma 18 maart 2023
09:00 |
JO8-3 – Heerenveen JO8-3
10:00 |
JO9-3 – Sneek Wit Zwart JO9-3

HJSC 2 en HJSC VR1 spelen een thuiswedstrijd
Om 12:30 uur spelen de VR1 tegen Leeuwarder Zwaluwen VR2. Dat zal wederom een hele lastige pot worden want de bezoekers zijn op dit moment de koploper van de vierde klasse. Wel zou Beetgum de Leeuwarders nog voorbij kunnen want die hebben een wedstrijd minder gespeeld. Maar een hoog geklasseerde tegenstander betekent zeker niet dat de VR1 kansloos zijn. Het eerste punt van het seizoen werd immers behaald tegen Beetgum.

Met een competitie die steeds dichter bij het einde komt hopen we dat de VR1 meer punten gaan sprokkelen om directe degradatie te ontlopen.

HJSC 2 niet alleen met het hoofd bij de beker
Het verhaal van HJSC 2 is dit seizoen toch wel de knappe opmars in de beker. Twee weken geleden werd er knap gewonnen van Heerenveense Boys 9 waardoor de ploeg bij de laatste 16 zit. Op zaterdag 8 april is de volgende bekerwedstrijd. Dan komt Oldeholtpade 3 naar de Hommerts. Op deze dag gaan we natuurlijk volle bak met zijn achter “It Twadde” staan.

Maar er is natuurlijk ook nog gewoon competitievoetbal. Net als de dames treft HJSC 2 de koploper, het derde elftal van Espel in dit geval. HJSC 2, keurig op de vijfde plaats maar wel met meer gespeelde wedstrijden dan de ploegen om haar heen, kan zomaar nog een aantal plaatsen stijgen of zakken. Laten we hopen op dat eerste.

Late wedstijd voor HJSC 1 tegen LSC 1890
Het is nog net niet schemerig als ons vlaggenschip in actie gaat komen. De wedstrijd tegen LSC 1890 zal pas starten om 17:00 uur. Dat geeft mooi de gelegenheid om eerst even te kijken in Hommerts bij de VR1 en HJSC 2. Het duel tegen het opleidingsteam van het “grote’ LSC op zondag zal voor HJSC geen gemakkelijk opgave worden. HJSC kan natuurlijk teruggrijpen op de prima vorm waarin het verkeerd, maar het treft zaterdag wel een hele gretige en jonge ploeg die steeds beter begint te draaien.

Bij de start van de competitie was het zoeken voor de jonge ploeg en duurde het even voordat de resultaten begonnen te komen. Inmiddels manifesteert het op een keurige zesde plaats. En we weten nog van het duel eerder dit seizoen dat HJSC het knap lastig had. Lange tijd stond het 0-o tot dat Jelger de Boer tien minuten voor tijd met een rake kopbal HJSC de voorsprong en de uiteindelijk zege schonk.

LSC 1890 1 – HJSC 1
17:00 uur | Sportpark Leeuwarderweg
Scheidsrechter: J.J. Bos

Selectie HJSC tegen LSC 1890
1. Mats Galama
3. Mark Tesselaar (C)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Niek de Jager
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
16. Bert Veltman
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem