Kraker voor HJSC in eigen huis tegen NOK

De teleurstelling was dinsdagmiddag groot toen bekend werd dat het inhaalduel tegen concurrent TOP’63 niet door kon gaan. De gasten kampen met een aantal coronagevallen en konden geen team op de been brengen. Dinsdagavond moest het begin worden van een hele belangrijke week waarin HJSC 1 twee directe concurrenten trof, dinsdag dus TOP’63 en zaterdag dus hekkensluiter NOK.

In plaats van de competitiewedstrijd tegen de geelhemden werd er door de selectie getraind. De focus ging vanaf dat moment volledig richting NOK. De huidige rode lantaarndrager van de vierde klasse A. HJSC heeft een goed resultaat nodig om zicht te houden op de onderkant van de middenmoot.

Uitwedstrijden voor HJSC VR 1 en HJSC 2
De HJSC VR1 zijn de trotse koploper en treffen zaterdag net als HJSC 1 de laagst genoteerde ploeg op de ranglijst. Mochten er geen gekke dingen gebeuren in Koudum dan moet dit klusje te klaren zijn.

HJSC 2 won vorige week knap op eigen veld van toenmalig koploper (minste verliespunten) Bolsward. Het was een wedstrijd waarin HJSC 2 vroeg op achterstand kwam maar die achterstand omboog door goals van Marko Hoekstra (penalty) en Henk Sijbranda (rebound). Het duel duurde echter geen 90 minuten omdat de vlam volledig in de pan sloeg.

De wedstrijd was redelijk onvriendelijk te noemen, en na een aantal opstootjes, rare tackles en zelfs een spuug-incident besloten de bezoekers het veld te verlaten na een in hun ogen onterechte gele kaart. Zo wist HJSC 2 na 80 minuten voetballen met 2-1 te winnen. Hopelijk lukt winnen weer als het derde van TOP’63 de tegenstander is, de nummer 10 van de ranglijst (HJSC 2 staat op plek 9).

Livemuziek in het dorpshuis
Zaterdag na afloop van HJSC 1 is er livemuziek in het dorpshuis. Eindelijk is het weer toegestaan en dus besloot de activiteitencommissie in samenwerking met het dorpshuis André Kooistra op te trommelen, beter bekend als “de zingende brandweerman’. Dat wordt gegarandeerd een feest na afloop.

Selectie HJSC 1 tegen NOK
1. Johan de Boer (K)
2. Erro Hofstra
3. Mark Tesselaar (C)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
13. Piet Jan Nauta
14. Tristan Kouwenhoven
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
19. Jetze Wiersma