Koploper brengt VR1 eerste nederlaag van 2024 toe

Afgelopen zaterdag mochten we tegen Zeerobben VR1 aantreden. Deze ploeg staat bovenaan op de ranglijst en de vorige ontmoeting was een voornamelijk eenzijdig beeld. Zij hadden de bal op onze helft en wij verdedigden. In de laatste tien minuten kwamen we wat van onze goal af en creëerden wij de kansen. Deze wedstrijd moest het anders gaan, wilden wij een stunt veroorzaken.

We wisten dat het pittig zou worden en dit was ook direct te zien Zeerobben had meer de bal en kwam ook aan aanvallen toe, als wij van de goal afkwamen dan duurde het niet lang. Met steekballetjes en snelle buitens probeerden ze het ons moeilijk te maken en na 12 minuten lukte dit. De bal wordt van af recht voorgebracht en binnengekopt. 0-1 achter. Het ging beter dan de vorige keer, maar we bleven het lastig houden. Vlak voor rust kwamen we op een 0-2 achterstand op ongeveer dezelfde wijze. Waren we kansloos in de eerste helft? Nee, we kregen wel een paar kansjes via Berit, Irma en Michelle, Ymkje, maar deze gingen er niet in. Zeerobben was gewoon de bovenliggende partij.

Een slecht begin van de tweede helft
De goal net voor de rust was zonde, want nu werd het wel lastig om een stunt uit te halen. Na de rust moesten de koppies omhoog, maar we begonnen nog niet zo lekker in de tweede helft. Binnen drie minuten had Zeerobben tweemaal de bal in het net liggen, waarvan één keer dat het buitenspel was. Daar hadden we dan weer geluk mee. Maar een 0-3 achterstand is nooit fijn. We bleven knokken, maar je merkte dat de energie ook wel een beetje opraakte. In de 67e minuut kwamen we zelfs op een 0-4 achterstand.

Dan denk je, nu kan het alleen maar minder worden, want vermoeidheid en nog 25 minuten te spelen… dat is vaak geen goed teken. Echter leek het meer om te draaien. Wij werden sterker en creëerden grotere kansen. In de 84e minuut kwam na een corner de bal bij Michelle terecht, zij speelde 2 man uit en schoot de bal in het rechterhoekje binnen. 1-4! Vijf minuten later scoorde Irma nog vanuit een counter. De bal werd heel mooi afgelegd, zodat Irma deze kon intikken! 2-4! Een goal hadden we deze wedstrijd zeker wel verdiend, maar Zeerobben was simpelweg de betere ploeg en wij verloren dan ook zeker terecht.

Vooruitkijken
Komende zaterdag spelen wij uit tegen VVI in Idskenhuizen. Tegen deze ploeg hebben we thuis met 5-1 gewonnen, maar onderschatten mogen we ze niet, want ze zijn de laatste tijd erg op dreef en winnen veel wedstrijden. We moeten deze wedstrijd winnen, willen wij onze zesde plaats behouden. Alle support is natuurlijk welkom wij spelen om 14:15!