Koploper AVC maatje te groot voor de VR1

Na deze zeperd tegen Bolsward VR2 moesten wij weer de draad oppakken. We hadden tegen Bolsward, namelijk een levenloze wedstrijd gespeeld met uitzondering van een deel van de tweede helft. Maar goed, geweest is geweest en we gingen er weer met de koppies ervoor. Deze zaterdag mochten we thuis aantreden tegen AVC VR1.

In een eerdere doordeweekse ontmoeting hadden we verloren met 4-2 en we wisten dat wij rekening moesten houden met hun snelle buitens. AVC is daarnaast ook de nieuwe koploper. Ons ene puntje vertelt dat dat in principe niks zegt.

Vol goede moed gingen we het veld op met ons tactische plan tegen de wind. Ons plan voerden we goed uit in de eerste helft. Wij hadden de wind tegen en door hun zo min mogelijk te laten voetballen, konden zij minder profiteren van de wind in hun rug. Wij bleven lang op 0-0 en we hadden kansen door onze voorhoede: Isa, Irma en Michelle. Helaas kregen we de 0-1 en de 0-2 in twee minuten tegen. De wind speelde een rol bij de eerste goal, maar bij de tweede goal niet echt.

Na de 2-0 hebben wij onze rug gerecht en raakte Ymkje na een snelle counter de paal. Gelukkig maakte Irma vlak daarna de aansluitingstreffer na een goede dribbel waar ze daarna 1-op-1 met de keepster kwam. 1-2! Het was een beetje glad op het veld, want de ene na de andere had een voetje dat weggleed, waardoor je ook kon zitten op het veld.

In de tweede helft hadden we de mind mee, dus in theorie zou het makkelijker moeten worden om te scoren. De praktijk was echter wat anders…. AVC klopte ons op snelheid en wij verzuimden om te schieten op doel. Tsja zonder te schieten, scoor je ook niet. Voor de rest was AVC ook beter dan ons in de 2e helft en liepen ze uit naar een 5-1 overwinning. De energie hebben we geleverd, we hebben tenminste gescoord en ons plan ging deels goed.

De positieve dingen nemen wij mee naar volgende week. Wij spelen dan thuis tegen Leovardia VR1 om 15:15. Deze ploeg staat 9e met 11 punten uit 9 wedstrijden. Het is een onbekende ploeg voor ons, dus een beeld van hoe ze spelen hebben we niet. Onze analisten hebben even diep geanalyseerd en kwamen tot de conclusie dat we moeten winnen. Ze hebben onder andere gewonnen van Bolsward en winnen en verliezen niet met ruime cijfers. Kom jij ons even aanmoedigen voor het dart-toernooi begint, want alle support is welkom!