Knappe remise van de VR1 tegen koploper

Na het koude weer van vorige week hadden de Leeuwarder Zwaluwen de vogeltrek gemaakt naar het mooie Hommerts. De vorige keer waren wij in Leeuwarden snel gevlogen na de dikke nederlaag van 7-0… Daarnaast is deze ploeg op het heden de koploper van de competitie. Een makkelijke wedstrijd werd het niet, maar een revanche was zeer welkom op deze wedstrijd.

Het voorjaar was tevoorschijn gekomen met een heerlijk zonnetje en een strakblauwe lucht, tijd om af te trappen. In het begin van de wedstrijd maakten we meteen duidelijk dat we niet zomaar toestaan dat ze hier puntjes zouden pakken. Hannah had de switch gemaakt naar de voorhoede. We hadden kansjes en verdedigend stond het sterk! Eigenlijk speelde iedereen een prima wedstrijd! De tijd vloog voorbij. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, tot we in de 42e minuut jammer genoeg een penalty tegen kregen. Deze werd binnengeschoten en zo gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.

Herpakken en puntje pakken
We baalden als een stekker, want wij zagen dat wij echt niet kansloos waren. Tijd om te balen is er niet, want de tweede helft moest nog gespeeld worden. Dus de tweede helft gingen we verder strijden, want …. Zonder strijd is geen overwinning. De corners waren van de Leeuwarder Zwaluwen wel gevaarlijk, de ballen vlogen ons om de oren. Na een corner was het een paar seconden opvliegerig, gelukkig keerde de rust snel terug.

In de 77e minuut werd Michelle onderuit gehaald, toen ze met de bal te dicht bij hun “nestje” kwam met de bal. Irma nam de vrije trap met links en schoot deze prachtig binnen!! 1-1! In de laatste 10 minuten mochten we het niet meer weggeven en speelden we wedstrijd uit. We waren heel blij met ons punt! Gesloopt en tevreden konden we genieten van de andere potjes voetbal op deze mooie zaterdag! ’s Avonds na de nodige sapjes kropen we tevreden in ons nestje!

Vooruitkijken
Deze wedstrijd heeft ons vleugels gegeven en we hopen dat we komende zaterdag revanche mogen nemen in Sneek om 15:00 tegen Sneek Wit-Zwart VR2. De vorige keer was de uitslag 0-2 voor Sneek, maar deze keer willen wij op onze bagagedrager de 3 punten meenemen terug naar huis. Kom jij ons aanmoedigen in Sneek?