Klinkende zege voor de VR1 op DTD

Na 3 verloren wedstrijden was het weer tijd voor een paar punten. De vorige wedstrijd tegen DTD hadden we kansloos verloren met 1-5, dus tijd voor een revanche. Bij het zien van kunstgras, zakte de moed al aardig in de schoenen.

Maar de zon scheen lekker en de sfeer was wel aanwezig. De wissels lagen langs de kant heerlijk in het zonnetje te bakken toe te kijken hoe de wedstrijd begon. We waren wat zoekende wie welke man nu moest hebben. Dit is een stukje communicatie, waar wij buiten het veld heel goed in zijn, maar op het veld nog lerende.

Feest van korte duur
Irma draaide een corner in de goal, althans volgens ons dan, want de keepster sloeg hem uit de goal en volgens de scheids was de bal niet in de goal en telde hij niet. Tijd voor doellijntechnologie?? Jenny had een paar mooie reddingen en was scherp. Na een half uurtje knokken, kwamen wij op voorsprong door Martynke! 0-1! Helaas was de vreugde van korte duur, want 10 seconden later lag hij al bij ons in het net en konden we weer helemaal opnieuw beginnen… 1-1. De koppies weer omhoog en gaan! We speelden met 4-4-2 met Ymkje en Mariëlle op het midden, Irma en Michelle werden vanuit daar weggestuurd. Vlak voor de rust viel de 1-2 door Michelle en zo gingen we toch met een voorsprong de rust in.

In de tas
Na de rust hadden we 10 mindere minuten, waar het leek alsof iedereen al kapot was, maar we herpakten ons en waar wij normaal een mindere tweede helft hebben, ging dit nu een stuk beter. We bleven kansen creëren en hieruit resulteerde ongeveer in de 70e minuut de 1-3 door Irma! Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam ook nog de 1-4, wederom van Irma, waardoor we de overwinning eigenlijk al veiligstelden.

Genieten en vooruitkijken
Helemaal blij met onze drie punten keerden we terug naar het mooie Hommerts, waar de zon scheen en het tijd was voor een frisse apple bandit. Met nog 2 wedstrijden te gaan, mogen we eerst nog even genieten van onze overwinning, aangezien wij komende zaterdag vrij zijn. 13 mei gaan we naar Leovardia toe, om daar revanche te nemen.