Klinkende overwinning voor de VR1 in Sneek

Na een paar afgelaste wedstrijden was het deze week tijd voor een streekderby tegen Sneek op het kunstgras. Alle voorgaande edities tegen SWZ VR2 werden verloren, vaak wel nipt en met spelers van het 1e erbij. Goed, dat verandert de zaak nog niet, wij hadden nog steeds geen punten tegen Sneek behaald. Deze middag verwachtten we ook dat ze spelers van het 1e mee zouden nemen, aangezien wij verplaatst waren naar later op de middag, vlak na het SWZ VR1. De bal is rond en het staat bij het begin altijd 0-0, dus wij hadden ook alle kans.

Een beetje geluk is nooit verkeerd
De eerste minuten verliepen vrij soepel. We hadden meer de bal, maar kwamen nog niet aan aanvallen toe. Voornamelijk werden de duels op het middenveld uitgevochten. Na ongeveer 20 minuten scoorde Irma de 0-1! Volgens haar was het wel een mislukte voorzet, maar dit maakte de goal en de vreugde niet minder! Daarnaast We bleven doorgaan en creëerden veel meer kansen dan SWZ. Jenny had op een paar corners na, nauwelijks iets te doen. Ymkje maakte 10 minuten voor rust de 0-2 na een pass van Michelle. Ze schoot de bal in het linkerhoekje en de handjes konden de lucht in! 0-2!

Vlak daarna werd Irma onderuitgehaald in de zestien van SWZ, maar ze kreeg geen penalty. Wel had Irma nieuwe sokken nodig volgens Isa. Op deze manier gaan de kleinere sokken wel naar de haaien ja…

We gingen rusten met een 0-2 voorsprong. Timo was opzich tevreden met de voorsprong, als we nu maar niet dachten dat we er waren, een duidelijke waarschuwing. We gingen de tweede helft vrolijk verder waar we gebleven waren.

Flitsend de kleedkamer uit
Waar wij normaal moeite hebben met de eerste 5 minuten van de tweede helft, begonnen we nu flitsend. Martynke was net in de ploeg gekomen en scoorde direct de 0-3 in de korte hoek na een mooi samenspel met Myrthe!

Sneek kwam de tweede helft iets meer op onze helft, maar creëerde echter geen grote kansen. Ons spel was nog wel wat slordig en soms chaotisch, maar toch kwamen we er regelmatig erdoor. Michelle gaf na een mooie actie voor vanaf de achterlijn en Martynke stond mooi voor het doel en kon binnenschieten. 0-4!

Vlak daarna kregen we de 1-4 tegen door een eigen doelpunt na een miscommunicatie. Een paar minuten later werd dit alweer goed gemaakt. Bij een corner was het druk voor het doel van SWZ en kwam de bal bij Michelle. Michelle schoot de bal binnen. 1-5!

Genieten en vooruitkijken
Zo eindigde de wedstrijd in een 1-5 overwinning. Deze overwinning was dik verdiend! Door deze overwinning zijn we gestegen naar het zesde plekje. Zaterdag spelen wij om 12:30 tegen FC Oldemarkt VR1. Een onbekende tegenstander voor ons. Ze hebben wel zes punten meer, maar gezien de uitslagen van FC Oldemarkt zijn we wel aan elkaar gewaagd. We gaan alles op alles zetten om richting de top 5 te komen en ons plekje in de middenmoot te behouden. Voor nu genieten we van deze overwinning met een apple-banditje en een pepernoot!