Behouden tactiek zorgt eindelijk weer voor een resultaat

In het eerste duel na de winterstop uit tegen IJVC wist HJSC een goede wedstrijd op de mat te leggen maar ging het wederom met lege handen naar huis. Vanuit gesloten linies wist het in IJlst zelfs op voorsprong te komen. Maar waar het met rust 0-3 had kunnen staan werd er gerust met een 1-1 stand. Toen in de tweede helft na twintig minuten spelen in vijf minuten twee penalty’s volgden was er weinig eer meer te behalen. Vandaag treft HJSC opnieuw een tegenstander waartegen het in de eerste seizoenshelft maar liefst zeven doelpunten om de oren kreeg. Alle reden voor de leiding om opnieuw voor een behouden tactiek te kiezen.

Het centrale duo Sjors en Bauke G. ontbreekt vandaag. Daarom is Henk Rudy van stal gehaald, en staat Arjen naast hem in het centrum. Thomas neemt daardoor de rechtsback positie in en op links vinden we als vertrouwd good old Wiebe. Centraal op het middenveld spelen Mario en Bauke van K., op rechts Leo en links ondergetekende. In de spits vinden we net als tegen IJVC Niels en Ferdi, zij moeten in stelling gebracht worden door Mario of Bauke van K. Van de linker- en rechtermiddenvelder wordt verwacht dat er samen met voorstopper Arjen een tweede linie wordt opgezet tegen de aanvallend ingestelde tegenstander. Deze tactiek heeft zijn uitwerking in de eerste helft, Sleat weet tot weinig uitgespeelde kansen te komen. Eénmaal weten ze het net te vinden, maar dit gebeurd in buitenspelpositie. HJSC weet een enkele keer de ruimte te vinden om er uit te komen, maar hierbij ontbreekt het aan een goede eindpass. Hierdoor wordt er gerust met 0-0.

In de rust wordt nog maar eens benadrukt dat als iedereen zich vandaag aan de afspraken houdt er een resultaat moet kunnen worden behaalt. Met de verse krachten Willem en Jetze voor Leo en Ferdi weet HJSC er in de tweede helft wat meer uit te komen. Mario probeert het met een halve omhaal maar het ontbreekt net aan genoeg kracht in het schot om echt gevaar te stichten. Daarnaast brengt Jetze met zijn snelheid meer dreiging. Ondanks dat blijft HJSC volop onder druk staan van Sleat. HJSC weet echter lange tijd, soms met kunst- en vliegwerk maar zeker ook door volop inzet Sleat van het doel af te houden. Sleat weet daardoor eigenlijk alleen maar uit standaard situaties en schoten van afstand gevaarlijk te worden. Bij een vrije trap gaat het dan ook bijna mis. Terwijl HJSC nog bezig is de muur neer te zetten wordt de vrije trap razendsnel genomen maar gelukkig langs de voor HJSC goede kant van de paal geschoten. Daarna weet Sleat er nog één keer goed doorheen te komen maar is de afwerking van onvoldoende niveau om Lars echt aan het werk te zetten. Onze keeper heeft deze middag overigens een paar lastige ballen te verwerken gehad maar stond zijn mannetje.

Vlak voor tijd krijgt HJSC nog een grote kans om de winst te stelen. Ferdi breekt door maar krijgt de bal ongelukkig tegen zijn knie waardoor de keeper in staat is om op tijd in te grijpen. Daardoor worden de punten vandaag verdeelt al voelt het behaalde punt bijna als overwinning. De wedstrijd stond vandaag onder leiding van Jan Hielke die wederom een prima wedstrijd floot.