Justin Boonstra schiet HJSC naar eerste driepunter

In de vierde competitiewedstrijd heeft HJSC haar eerste zege van het seizoen gepakt. Uit tegen TOP’63 scoorde Justin Boonstra in de 87’e minuut de winnende 2-3.

HJSC begon prima aan het duel in Oppenhuizen. Nadat de gele vuurwerkfakkels waren uitgerookt begon HJSC aan het vierde competitieduel. Omdat ook veel supporters van HJSC naar Oppenhuizen waren gekomen was het best druk op het sportpark. Zij zagen dat HJSC beter begon in de openingsfase en vooral vanaf links HJSC veel ruimte kreeg van de thuisploeg.

HJSC geeft voorsprong makkelijk weg
Na een kwartier kreeg HJSC een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Toussaint krulde deze bal prachtig op het hoofd van Nils die deze kans niet onbenut liet. Hij zorgde na een kwartier voor de openingstreffer. TOP’63 kon tot op dat moment weinig betekenen voor de goal van Johan. Toch kwam de thuisploeg tien minuten na de openingstreffer langszij. Mark werd in het strafschopgebied uitgekapt, misschien met wat hulp van de hand van de Top’63-aanvaller, en Johan kon het schot niet keren.

Tweede voorsprong blijft ook niet lang behouden
HJSC voetbalde ook na de gelijkmaker lang niet slecht. Eigenlijk had het de wedstrijd volledig onder controle. TOP kon aanvallend weinig tot niets inbrengen en HJSC creëerde de nodige druk naar voren. De 1-2 voorsprong kwam er uiteindelijk na een klein half uur met de nodige fortuin. Justin kreeg de bal in het strafschopgebied en met een vreemde voetbeweging probeerde hij de bal in de goal te krijgen. De bal leek aanvankelijk naast te gaan maar via een raar soort effect stuiterde de bal achter de verbouwereerde doelman van de thuisploeg.

Het spelbeeld bleef na de 1-2 onveranderd. HJSC ging ten aanval en TOP moest het hebben van een aantal uitvallen die vaak weinig gevaar stichtte. Toch stond de HJSC-defensie een keer vreselijk te slapen bij zo’n tegenaanval. Vanaf rechts kwam een voorzet achter drie man van HJSC zo op het hoofd van de enige en vrij staande aanvaller van Top’63. Hij knikte de bal voor de tweede maal achter Johan.

Tweede helft vooral veel inzet.
De 2-2 ruststand was vooral voor HJSC een teleurstelling. Omdat het veel beter voetbalde, kansen creëerde maar achterin de goal te makkelijk weg gaf. Trainer Broer Wiebe was dan ook furieus in de kleedkamer tijdens de pauze.

De tweede helft kwam Top beter uit de startblokken en was een aantal keer gevaarlijk voor de HJSC-goal. Tot twee keer toe schoot een bal vlak langs de doelpaal, gelukkig steeds aan de goede kant. Na 75 minuten hadden beide ploegen alleen wat speldenprikjes uitgedeeld, veelal via corners, echte grote kansen waren er amper te noteren. HJSC had drie keer gewisseld en begon aan het slotoffensief. Met de inbreng van Jetze en Lammert stonden er drie Wiersma’s op het veld, Pieter startte in de basis. Ook was Jarno in het veld gekomen.

Justin schiet HJSC naar verdiende zege
Het bleef spannend tot aan de laatste minuten aan toe, HJSC was de ploeg die het meeste leek te kunnen brengen in de laatste minuten. Eén goede aanval, Eén kans moest voldoende zijn. En die kans kwam er gelukkig in minuut 87. Na een prachtige rush van Pieter kreeg Justin de bal in zijn voeten bijna recht voor de goal. Heel droogjes met de binnenkant van de voet krulde hij de bal in de verre hoek buiten het bereik van de doelman. De ontlading bij de spelers, staf, wissels en de vele supporters was enorm en prachtig om te zien.

Top ging nog vol ten aanval maar HJSC kwam niet meer in de problemen. De eerste drie punter in een feit en HJSC in weer een paar plekjes geklommen. Zaterdag komt Bolsward (nummer 13) naar Hommerts. Laten we hopen dat HJSC de tweede zege op rij kan boeken.

TOP’63 – HJSC | 2-3 (2-2)

HJSC: Johan de Boer(K), Erro Hofstra, Nils de Lange, Mark Tesselaar(C), Toussaint Boonstra, Tristan Kouwenhoven, Marko Hoekstra, Sander Sijbranda, Pieter Wiersma, Justin Boonstra en Pieter Kor Spoelstra. Op de bank begonnen Jarno Hofstra, Jetze Wiersma, Jelger de Boer, Lammert Wiersma en Lars Palijama (K)