JO8 krijgt voor het eerst te maken met nieuwe spelvorm

De voormalige F-pupillen zijn nu in leeftijdsgroepen ingedeeld en daar wordt zoveel mogelijk aan vast gehouden. Het hele team van JO8 is inderdaad ook nog geen 8 jaar, maar dat zegt niets over hun manier van voetballen. De toeschouwers hebben, net als de kinderen genoten, van de eerste wedstrijd. Als wedstrijdleider hadden we vandaag Durk van der Gaast. Hij vertelde vooraf ons en de kinderen een beetje over de veranderingen en de jeugd gaf elkaar van te voren even een hand.

Vandaag moesten we thuis de eerste bekerwedstrijd spelen tegen de oeverzwaluwen (die komen uit Koudum). Volgende week mogen we dan naar Stavoren tegen QVC en de week daarna hebben we nog een wedstrijd tegen een ander team uit Koudum.

Het was nu ook de eerste keer dat er op een kwart veld gespeeld werd met 6 tegen 6 spelers. Ik had van te voren mijn bedenkingen wel of dit wel goed zou werken, maar de wedstrijd van vandaag was heel positief. Zelfs voor de tegenstander (de verliezende partij vandaag) had het op een groot veld zeker niet leuker oof gemakkelijker geweest. Wij waren beter en dat zag je niet alleen aan de doelpunten. Wat ik allemaal goed vond was:

– het bal afpakken

– als de tegenstander de bal had gingen veel spelers direct weer richting ons doel om te verdedigen

– de keepers (deze keer Eric en Anna) pakten de ballen die te dicht bij ons doel kwamen. Helemaal niets doorgelaten!

– Jurjen zorgt er heel goed voor dat onze keepers bijna niets te doen hebben.

– Prachtige dribbelacties en mooie doelpunten van  Floorke, Fenna, Vera, Lenna en Sjirk zorgden voor de doelpunten.

– Jullie hadden er allemaal plezier in

– Durk leidde de wedstrijd heel positief. Hij hield er rekening mee dat iedereen ook een keer de bal kon nemen bij een intrap of corner.

De volgende keer doet Edwin ook nog mee en wordt het team nog beter.

We hebben nog geen vaste keeper dus daar komt iedereen voor aan de beurt. Vandaag heeft iedereen een kwart wedstrijd gespeeld. We konden mooi wisselen bij de timeouts (halverwege de helften) en natuurlijk in de pauze waarin de limonade weer klaar stond.

Als jullie, jongens en meiden,  zo leuk blijven spelen en zo goed je best blijft doen, is het voor Hans en mij ook heel leuk om jullie leiders te zijn. Sjoerd, Johan en Klaas zullen jullie op de training ook vast nog heel veel kunnen leren zodat jullie nog beter worden.

O ja, voordat ik het vergeet, de uitslag was 8-0 met een dikke duim omhoog.

Sybren