Jeugdig Heerenveen gevaarlijke tegenstander

Na de moeizame, maar achteraf hele belangrijke zege op Woudsend speelt HJSC voor de tweede keer achtereen een thuiswedstrijd. En nu voetbalt de ploeg eens niet met de hete adem van sv Ens in de nek. Door de nederlaag van Ens van vorige week is de marge opgelopen tot vijf punten. Zoals het Friesch Dagblad vorige week al opmerkte; het gaat met vallen en opstaan. HJSC voetbalt alles behalve groots maar weet dus wel steeds de punten te pakken. Er zijn bijvoorbeeld zes  ploegen die dit seizoen meer wisten te scoren dan HJSC. Zolang de ballen er achterin niet in vliegen maakt dat natuurlijk niets uit. Maar dat HJSC een echte spits mist mag wel duidelijk zijn.

Heerenveen is de tegenstander van vanmiddag. Zoals bekend een jonge ploeg die vorig seizoen is komen instromen. Wisten vorig seizoen een karrenvracht aan goals te maken maar dat lijkt dit seizoen toch iets getemperd. Zij scoorden tot nu toe eenmaal meer dan HJSC maar kregen er ook elf meer tegen. Heerenveen wist vorige week evenals Ens ook niet te winnen. Zij zakten zodoende van de derde naar de zesde plaats. Wel hebben de Heerenveners een wedstrijd minder gespeeld.

Acht punten los van nummer twee Ens
HJSC kan de voorsprong op Ens vergroten tot acht punten en tien punten los komen ten opzichte van nummer drie Steenwijk. dit ook omdat beide ploegen vrij zijn vandaag. Een zege vandaag zet de druk er lekker op bij de andere ploegen. Het seizoen is nog niet over, maar het kan er na vanmiddag wel ontzettend rooskleurig uitzien. HJSC hoopt net als vorige week op veel steun, ondanks dat het voetbal misschien niet oogstrelend is, het gaat uiteindelijk om resultaat.

Agenda: Op zaterdag 6 april wordt er een busreis georganiseerd naar Bakhuizen, één van de laatste uitwedstrijden van het seizoen en tevens een hele belangrijke wedstrijd. Vorig seizoen werd hier met 1-0 verloren dus alle steun is welkom. Inschrijven kan via Info@HJSC.nl, Durk van der Gaast (06-38900237),  en via de inschrijflijst in het dorpshuis. Veel mensen hebben de prachtige busreis naar Kootstertille van vorig seizoen nog wel in het geheugen. Laten we er net zo’n mooie trip van maken, alleen nu met een beter resultaat. Volwassenen betalen acht euro en jeugd tot en met 16 jaar maar vier euro.

vv HJSC – vv Heerenveen
14:30 | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: S. Korf

Volledig programma 30-03-2019:

 
 Bakhuizen  SV Blokzijl
 HJSC  VV Heerenveen