Jenne IJbema nieuwe voorzitter van vv HJSC

Het is vv HJSC gelukt een nieuwe voorzitter te vinden. De 34-jarige Jenne IJbema gaat interim-voorzitter Timo Wittermans opvolgen bij onze prachtige club. Timo nam de honneurs waar na het vertrek van Piet Jan Nauta als voorzitter. 

Bestuur in haar nopjes met aanstelling
Jenne IJbema is geboren in Joure en woont sinds 2015 met zijn gezin in Hommerts. Verderop in dit artikel zal Jenne iets meer over zichzelf vertellen. Het bestuur en ook interim-voorzitter Timo Wittermans is zeer blij met de komst van Jenne. “We hebben in onze ogen de juiste man gevonden. Het gesprek wat we hebben gevoerd met Jenne was zeer positief”.

Op naar het 75-jarige bestaan van HJSC
In 2022 bestaat HJSC 75 jaar. Uiteraard gaan we daar een prachtig feest van maken met een dag vol activiteiten en natuurlijk een groot feest. Het is vanzelfsprekend dat Jenne als voorzitter daar ook een belangrijke rol in gaat spelen.

De tekst gaat verder onder de foto

“Dienend en verbindend”
Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Jenne IJbema en ik ben sinds 2015 woonachtig in Hommerts. Ik woon hier samen met mijn vrouw Kim en mijn twee zoontjes Finn en Niek.

Een tijdje terug werd ik benaderd of ik zin had om voorzitter te worden van de Hommerts Jutrijper Sport Combinatie. Na hierover nagedacht te hebben en een oriënteert gesprek te hebben gehad met het bestuur, wilde ik deze uitdaging wel aangaan. Door de onregelmatigheid van mijn werk zal ik niet altijd fysiek aanwezig kunnen zijn op de club. Toch zal ik met regelmaat mijn gezicht laten zien.

Voetballen met plezier op ieder zijn/haar niveau, respect voor elkaar, eerlijkheid en sportiviteit zijn de kernwoorden die ik terug hoop te zien op de vereniging. De tijd dat ik aanwezig was merkte ik dat er een positieve sfeer hangt. Door deze positieve sfeer zijn mensen ook sneller geneigd om een stapje extra voor de club te doen. Ook wanneer het de club even tegen zit, weten ze dit weer om te buigen naar iets positiefs.

Mijn rol als voorzitter zie ik als dienend en verbindend. De club dient als een sociale ontmoetingsplek waar nieuwe herinneringen worden gemaakt. Het verbindt diverse leeftijden met elkaar. Als ik zie hoeveel dragende krachten er betrokken zijn bij de club en zich daar met hart en ziel voor inzetten mogen we daar best trots op zijn. Ik denk dat veel andere clubs hier een voorbeeld aan kunnen nemen.

Een enthousiaste club van leden, betrokkenen en sponsoren die staan voor hun passie, en die het vermogen hebben om kritisch opbouwend naar elkaar te zijn. Kritisch opbouwend zijn is een kunst, de kunst om op een constructieve manier feedback te geven, de kunst van het niet aanvallen maar van het dialoog. Deze vorm van kunst zal de club ten goede komen en uiteindelijk ten goede van ons allemaal.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten op onze prachtige club!

Jenne IJbema
Voorzitter voetbalvereniging HJSC